Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:02:59

Журналістів навчатимуть успішно протидіяти антиукраїнській пропаганді

20.05.2015   08:19Агенцiя

ГО «Асоціація регіональних засобів масової інформації» оголошує про початок реалізації проекту «Як успішно протидіяти антиукраїнській пропаганді».

Останнім часом почастішали випадки подачі у російських ЗМІ викривленої інформації про події, що мали місце саме на Чернігівщині.

Місцеві ЗМІ відіграють надзвичайно важливу роль у захисті інформаційної безпеки як такі, що безпосередньо пов’язані з громадою, місцевими подіями та користуються в результаті цього значною довірою.

Основні ризики проникнення антиукраїнської пропаганди у ЗМІ:
— через використання неперевіреної інформації;
— внаслідок дій маніпулятивних технологій;
— через недбалість, ігнорування та не спростовування викривленої інформацію щодо місцевих подій.

Ці ризики можуть бути зняті через зростання фахового рівня працівників ЗМІ, їхнього навчання методам критичної оцінки інформації та протидії маніпулятивних технологій, підвищення їхньої компетентності та професійної спроможності.

Саме на це і спрямований проект «Як успішно протидіяти антиукраїнській пропаганді».

Проект передбачає:
– анонсування проекту, поширення інформації про проект та оголошення про відбір учасників.
– відбір 20-и учасників тренінгу на підставі розгляду заявок претендентів (до 1 червня 2015 року);
– проведення одноденного тренінгу (орієнтовно — ІІ декада червня 2015 року) з тем: а) аналіз інформаційного поля області та України; б) класифікація інформаційних загроз; в) форми та методи протидії антиукраїнській пропаганді; г) протидія маніпулятивних технологіям;
– за результатами тренінгу учасникам буде запропоновано долучитись до пошуку та реагування на неправдиву, антиукраїнську інформацію у інформаційному просторі Чернігівської області (червень – серпень 2015 року);
– інформування громадськості про результати проекту (червень – серпень 2015 року).

Для участі у проекті необхідно заповнити анкету за посиланням https://goo.gl/Kxo6Rk до 1 червня 2015 року.

Учасники тренінгу забезпечуватимуться харчуванням (обід, кава-брейк) та роздатковими матеріалами. Організатори не компенсують витрат на проїзд учасникам тренінгу.

Проект «Як успішно протидіяти антиукраїнській пропаганді» реалізується ГО «АРЗМІ» за підтримки Чернігівської ОДА у рамках обласної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012 – 2015 роки «Чернігівська громада».

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.