Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:32:29

Валерій Куліч: Творча молода еліта нашої області побудує по-справжньому єдину, міцну, високорозвинену європейську державу

15.05.2015   08:31Агенцiя

З року в рік в області зростає кількість обдарованих дітей, які гідно захищають честь рідної Чернігівщини в інтелектуальних змаганнях. Якщо торік 61 переможець здобув 67 дипломів, то цього року переможців уже 70, а дипломів – 74.

Збільшується й кількість конкурсів, в яких перемагають наші юні земляки. Сьогодні голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч зустрівся з переможцями ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Чернігівського територіального відділення Малої академії наук України, XIV Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, V Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та XV міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Досягнення учнів стали результатом роботи висококваліфікованих та досвідчених педагогів, науковців вищих навчальних закладів області, які готували своїх вихованців. А також батьків, які вірили у своїх дітей та самих учнів, які впевнено йшли до перемоги.

Своїми науковими відкриттями учні Чернігівщини відомі і за межами України. Є серед них і зовсім юні – учні п’ятих, шостих, сьомих класів, які незважаючи на свій вік вже мають перші перемоги на Всеукраїнському та Міжнародному рівнях.

— Саме така молодь, як ви, становитиме основу майбутньої Української еліти та побудує по-справжньому єдину, міцну, високорозвинену європейську державу, - відзначив у вітальному слові очільник області.

Слова вдячності за особистий внесок у справу розвитку творчих здібностей школярів, підготовку переможців всеукраїнських інтелектуальних змагань Валерій Куліч висловив і педагогам та вручив їм відзнаки облдержадміністрації.

На згадку переможці інтелектуальних змагань отримали грошові винагороди та книжку «Чарівні куточки України», яка дасть їм можливість більше дізнатися про визначні пам’ятки культури та місця, що стали символами та гордістю нашої країни.

— Ви – вже найкращі. Я щиро бажаю кожному з вас завжди у житті досягати найвищої сходинки у своїй справі, - побажав наостанок Валерій Куліч юним учасникам зустрічі.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини