Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:20:53

Улітку запрацюють мовні табори

25.04.2015   10:06

Схоже, пришкільні оздоровчі табори відходять у минуле. Міністерство освіти і науки України вирішило, що вони не виправдовують себе, і запропонувало під час літніх канікул на базі загальноосвітніх навчальних закладів зробити тритижневі мовні табори.

Мета проекту — підвищити рівень володіння англійською мовою серед учнів усіх шкіл країни, зацікавити дітей до вивчення іноземних мов, привернути увагу суспільства до цієї теми.

Управління освіти Чернігівської міської ради влітку цього року планує відкрити мовні табори на базі загальноосвітніх навчальних закладів №№ 1, 2, 15, 22, 32, 35, 36. Це будуть «кущові» табори, участь у роботі яких зможуть взяти учні і з інших навчальних закладів.

Як пояснила начальник відділу шкіл управління освіти міськради Інна Дешко, на базі вищезгаданих шкіл заплановано створити одну-дві групи, що працюватимуть за програмою літніх мовних таборів, інші діти, як і раніше, відвідуватимуть звичайні пришкільні табори.

Скільки створюватимуть мовних груп, поки що невідомо, адже це залежатиме, у першу чергу, від попиту на таку освітню послугу. Інна Дешко пояснила, що батьки, які хочуть, щоб їхня дитина відвідувала під час канікул мовний табір, повинні звернутися з відповідною заявою до директора закладу, де навчається дитина. У заяві треба обов’язково вказати номер школи (із перерахованих), на базі якої дитина бажає оздоровитися та отримати додаткові знання з англійської мови. «Відповідно до кількості поданих заяв спеціалісти управління і будуть формувати мовні групи», — розповіла спеціаліст.

Мовні табори покликані спонукати школярів практично застосовувати знання з мов, отриманих протягом навчального року. Утім, вони будуть проводитися під час найдовших канікул, коли школярі потребують відпочинку. Саме тому вивчення іноземних мов у жодному разі не повинно перетворюватися на продовження навчального процесу. «Участь у мовному таборі допоможе дітям розкрити свої таланти й отримати досвід спілкування іноземною мовою. При цьому знання дитини не будуть оцінювати, як у школі, і вона буде сприймати навчання як гру. Усе буде проводитися в ігровій формі, щоб вивчення іноземних мов для наших школярів стало цікавою та популярною справою», — каже Інна Дешко.

До роботи в таборах планують залучати волонтерів — носіїв іноземних мов, а також студентів місцевих університетів відповідних спеціальностей та, можливо, вчителів іноземної мови.

Інна Дешко розповіла, що існує багато пропозицій щодо формату організації мовних таборів. Але буде це клуб за інтересами, театральна студія чи інший проект, поки невідомо. 7 квітня на базі науково-методичного центру управління освіти відбулась інформаційна нарада для педагогічних працівників, залучених до роботи в літніх мовних таборах. Під час наради обговорювалися питання методичного забезпечення, а також рекомендації щодо їхнього формату, змісту та діяльності. Розробляється проект Положення про літні школи з іноземних мов.

На базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського створено творчу групу для розробки програми та окремих завдань на допомогу вчителям і волонтерам, планується також проведення низки практичних вебінарів.


Олена Березкіна
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини