Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:45:28

Про майбутнє Талалаївського району та адміністративно-територіальну реформу

24.04.2015   07:34

Шістнадцятий семінар «Засади та основні напрями реформування територіальної організації влади та децентралізації фінансів» пройшов 22 квітня в селищі Талалаївка.

Призначався він для голів територіальних громад району, працівників апаратів райдержадміністрації та виконавчого апарату обласної ради. У відкритті занять та навчанні взяли участь голова районної ради Юрій Дзюбан та в.о. голови райдержадміністрації Анатолій Дупа.

Йшлося про причини нинішньої адміністративно-територіальної реформи, її основні напрями, особливості запровадження в Україні, зокрема в фінансовій частині, інші нормативно-правові рішення, насамперед Закон України «Про добровільне об`єднання територіальних громад» та нещодавно затверджену урядом Методику формування спроможних територіальних громад, а також вимоги до проектів перспективних планів формування їх тероторій.

Учасники семінару питали: «Скільки буде об`єднаних територіальних громад на базі Талалаївського району?», «Скільки буде районів в Чернігівській області? За що вони відповідатимуть?», «Чи не доведеться возити дітей до дитячих садочків у сусідніх Сумській та Полтавській областях, адже місць в Талалаївці не вистачає?», «Для чого бачити як працює казначейство? Треба, щоб воно працювало!», «У Талалаївському районі будинків площею понад 120 м кв. майже немає.

Яка користь місцевому бюджету від такого податку на нерухомість?», «В Польщі та Німеччині також “забивали” податками та платили мізерні гроші державним службовцям?», «Чому держава висмоктує у нас ресурси? І що тепер робитимуть люди, кому за п`ятдесят років? Де працювати?», «Як можна отримати гроші на інфраструктурні проекти, якщо для цього треба співфінансування, а у нас коштів не вистачає?».

Заняття проводили директор Чернігівського центру підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко та консультант із питань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіонрозвитку Юрій Вдовенко.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.