Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:15:43

Чернігівців навчать як убезпечити себе під час трудового процесу - вперше в місті відзначатимуть День безпеки праці

21.04.2015   17:26Агенцiя

25 квітня вперше у Чернігові пройде акція, приурочена до Дня безпеки праці.

Про це організатори повідомили на прес-конференції в дискусійному клубі «Експертна думка», де розказали про те, як буде проходити саме дійство.

Реманець Сергій, засновник компанії «Спецназ», що є одним з організаторів  проведення Дня безпеки праці, розповів, що останнім часом його дуже хвилює ситуація з дотриманням техніки безпеки на виробництві та індивідуальному трудовому процесі.

Саме тому, за словами учасників заходу, на площі біля торгового центру Мегацентр влаштують виставку-ярмарок, де проходитимуть різноманітні майстер-класи по безпеці праці. Усіх бажаючих навчать правильно використувати специфічні засоби захисту, працювати з твердотопливними котлами, що особливо актуально в період здорожчання газу. Офіційний деллер в Україні ТМ «BOSCH» магазин «Спайс» покаже як правильно і безпечно користуватися електроінструментами. Спеціалісти покажуть що робити в загрозливих ситуаціях та як при цьому може допомогти знання безпеки праці та відповідний захист. «Основна мета акції – це підвищення рівня культури використання засобів індивідуального захисту», - зробив наголос Сергій Реманець.

 Цікавим свято Дня безпеки праці буде не тільки для дорослих, але й для діточок. Про те, щоб малеча весело та з користю провели час поки дорослі оглядатимуть виставку-ярмарок, подбає студія «РозУмка». Юлія Жданова розповіла, що дітки також будуть навчатися правилам безпеки на дорозі та в побуті. Проходитиме це в інтерактивній ігровій формі, адже малюки навчаються граючи.

Також слід зазначити, що цей день буде проводитися велопробіг «Відповідальність починається з мене», метою якого є пропаганда та утвердження здорового способу життя у молодіжному середовищі та формуванню соціально активного населення. Про це повідомила Олена Царюк, прес-офіцер Управління ДАІ в Чернігівській обл. Реєстрація учасників розпочнеться о 10.30 на Красній площі, звідки і стартує велопробіг. Фінішують велосипедисти біля ТРЦ «Мегацентр» о 13.00, де і продовжиться святкування дня безпеки праці.

Отож, 25 квітня о 12.00 запрошуємо працівників підприємств, дачників та городників, молодих та літніх чернігівців, велосипедистів, дітей провести час корисно та відсвяткувати «День безпеки праці», а велосипедистів о 10.30 взяти участь в велопробігу.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини