Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:11:35

Думки в Бахмачі про адміністративно-територіальну реформу

11.04.2015   09:53

Щойно принята урядом Методика формування спроможних територіальних громад вперше розглядалася на черговому семінарі «Засади та основні напрями реформування територіальної організації влади та децентралізації фінансів».

Проходив він 10 квітня в Бахмачі за участі голів територіальних громад району, працівників апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, виконавчого апарату районної ради. У навчанні взяв участь голова районної ради Іван Желіхівський.

Розглядалися три традиційні блоки питань: причини змін що розпочалися, перебіг реалізації реформи, зокрема – у фінансовій сфері,  можливості законів України «Про співробітництво територіальних громад» та «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Учасники навчання поставили, зокрема, такі питання: «Скажіть, якою після реформи буде карта Бахмацького району?», «Якщо нинішнього району зрештою не буде, то у кого працюватиме фінансове управління?», «Яким буде штатний розпис нових територіальних громад?»,  «Хто в результаті реформи відповідатиме за первинну медичну допомогу?», «Навіщо проводити реформу, якщо спочатку треба будувати заводи?», «Які повновження будуть у територіальної громади, а які – у району?», «Навіщо нині самодостатнім громадам об`єднуватися?», «Як бабці доїхати до адміністративного центру об’єднаної територіальної громади?», «Чи держава виділятиме гроші на ремонт сільських доріг під час реформи?», «Чи передбачила держава кошти на реформу?».

Проводили заняття директор Чернігівського центру підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко та консультант із питань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіонрозвитку Юрій Вдовенко.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини