Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:01:52

Учитися ніколи не пізно

29.01.2015   09:05Агенцiя

Виявляється, у нашому місті багато людей мудрого віку, які взяли на озброєння цей девіз та із завзяттям опановують науки. У бібліотеці імені Михайла Коцюбинського на прохання студентів «Університету 60+» відкрився новий факультет — історичний, повідомили "Чернігівські відомості".

Бажання дізнатися більше про історію своєї країни, рідного краю зібрало в стінах бібліотеки багато молодих душею людей. Привітати їх прийшли відомі чернігівські історики, дослідники, працівники Історичного музею імені Тарновського та національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Відкриваючи захід, директор міської центральної бібліотечної системи Ніна Власенко привітала й подякувала всім присутнім за підтримку та втілення в життя проекту створення в Чернігові «Університету 60+». Уже другий рік поспіль працює університет, і 180 студентів уже отримали дипломи. Бажання вчитися охоплює все більше людей похилого віку. Відкриття історичного факультету — яскраве тому підтвердження, бо він створений саме на прохання студентів.

«Сучасне знаходиться на дорозі між минулим і майбутнім, — цими словами нашого відомого земляка Олександра Довженка розпочав свій виступ директор Інституту історії, етнології та правознавства імені О. Лазаревського Олександр Коваленко. — Бажання вивчати свою історію — це природно для людей будь-якого віку, і дуже добре, що в «Університеті 60+», чи як його ще називають «Університет третього віку», відкрився історичний факультет. Ми будемо всіляко його підтримувати, а наші викладачі із задоволенням читатимуть лекції новим студентам».

Провідний спеціаліст національного заповідника «Чернігів стародавній» Алла Доценко ознайомила слухачів із тематикою лекцій та запросила всіх відвідати пам’ятки історії, а працівники історичного музею імені В. Тарновського розповіли про цікаві проекти музею та запросили всіх ознайомитися з експозиціями.

Наприкінці урочистого відкриття факультету студентів привітали учні музичної школи № 2 імені
Є. Богословського, які підготували гарний концерт.


http://vid.cn.ua/content/view/11630/65/

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини