Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:06:15

Громади Семенівського району об'єднали зусилля для забезпечення дітей дошкільною освітою

17.01.2015   08:16

Чотири територіальних громади Семенівського району, що на Чернігівщині, керуючись Законом «Про співробітництво територіальних громад», об’єднали зусилля для забезпечення дітей дошкільною освітою шляхом проведення капітального ремонту дитячого садочка у м. Семенівка і забезпечення підвозу до нього дітей з прилеглих сіл. Про це повідомили у Департаменті з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Проект капітального ремонту дитячого садка, реалізувати який планують протягом 2015 року, бере участь у спільному пілотному проекті Європейського союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» за сприяння та підтримки Мінрегіону.

На даний момент Семенівська міська рада вже розробила проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт дитячого садочка, що передбачає заміну старих вікон на склопакети, зовнішнє утеплення стін, цоколя та даху будинку, заміну мережі опалення. Крім іноземних інвестицій та коштів міського бюджету, до реалізації цього проекту планують залучити кошти бюджетів трьох сільських рад: Хотіївки, Миколаївки та Карповичів, які не мають власних дитячих садочків, але мають змогу організувати централізований підвіз дітей до дитячого садка у місті.

Наразі триває процес узгодження і оформлення відповідної документації.

У профільному Департаменті Мінрегіону зазначають, що територіальні громади в Україні у вигляді Закону «Про співробітництво територіальних громад» мають реальний правовий інструмент об’єднання своїх ресурсів для вирішення місцевих проблем. А реалізація подібних проектів є свідченням того, що активні громади, які прагнуть змінити життя мешканців на краще, готові домовлятися між собою і співпрацювати.

Нагадаємо, у червні 2014 року за ініціативою Мінрегіону Верховна Рада України прийняла Закон «Про співробітництво територіальних громад». Документ визначає, що співробітництво територіальних громад - відносини між двома або більше територіальними громадами, що здійснюються на договірних засадах у визначених Законом формах з метою забезпечення соціально-економічного, культурного розвитку територій, підвищення якості надання послуг населенню на основі спільних інтересів та цілей, ефективного виконання органами місцевого самоврядування визначених законом повноважень.

Лідерами у питанні співробітництва територіальних громад сьогодні є Хмельницька, Полтавська та Чернігівська області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини