Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:58:53

Інтелектуальний двобій школярів Чернігівщини і Гомельщини

30.12.2014   07:50

27 грудня ЧОДТРК «Сівер-центр» транслювала довгоочікувану подію інтелектуальної громади Чернігівщини – IV Міжнародну гру «Віват, інтелект!» серед школярів Чернігівської та Гомельської областей. Помірятися ерудицією і кмітливістю зібралися дві команди від України: «Кліо» Будинку дітей та юнацтва м. Ніжина (керівник Василь Сурков) та «Фенікси» Варвинської районної гімназії (керівник Олександр Дегтяренко).

Протистояли їм на ігровому майданчику 2 команди Клуба інтелектуальних ігор «Біла рись» Гомельського державного обласного палацу творчості дітей та молоді: «Поліські амазонки» (керівник Тамара Климович) та «Драники» (керівник Ольга Климович).

Очолив делегацію Республіки Білорусь та оцінював результати гри у складі міжнародного журі відомий інтелектуал, гравець телевізійного клубу «Що? Де? Коли?» Леонід Климович.

На початку гри капітани команд за доброю традицією обмінялися сувенірами на згадку та побажали один одному успішної гри.

Протягом усієї гри атмосфера на розумовому ринзі була справді напруженою. Глядачі у студії всіляко підігрівали пристрасті довкола поєдинку та активно вболівали і підтримували своїх улюбленців бурхливими оплесками, підбадьорюючими плакатами та емоційними вигуками.

За ігровими столами точилася запекла боротьба. Часто долю інтелектуального двобою вирішувало не стільки знання правильної відповіді, скільки швидкість натискання кнопки. Питання були різноманітними та охоплювали різні сфери: літературу, історію, географію, науку та мистецтво. Були й питання на кмітливість. Для того, щоб знайти відповідь на більшість з них, потрібно було продемонструвати не тільки глибокі знання, а й уміння швидко логічно думати. Тому й не дивно, що у фінальному бої зійшлися такі досвідчені інтелектуали, як команда «Кліо» та «Драники».

У перерві між іграми своїми яскравими виступами підіймали настрій глядачам та бойовий дух командам вокальне тріо у складі Єлизавети та Анни Соболєвих і Кирила Топоркова з Чернігівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №29 та лірична танцівниця Христина Домишлинець, учениця Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту.

І ось настає найочікуваніша мить – журі оголошує остаточні результати міжнародної гри. За підсумками заключного етапу змагань перемогу здобули розумні хлопці з Ніжина – команда «Кліо».

Справжнім апогеєм заходу стала урочиста церемонія нагородження команд.

Щирі побажання на адресу школярів прозвучали від начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолія Заліського, головного редактора обласного телебачення Андрія Ясного, представників Української православної церкви Київського патріархату.

Звертаючись до учасників, Анатолій Заліський привітав усіх з успішним продовженням інтелектуального марафону «Віват, інтелект!», який стартував на міжнародному рівні у 2011 році, і продовжує набувати популярності серед дитячої аудиторії. «Ми вдячні нашим партнерам з Управління освіти Гомельського виконкому, з якими нас пов’язує тісна дружба і співпраця, та командам-учасницям гри і їх керівникам, які у наш непростий час знайшли можливість приїхати до нас» - зазначив він. Анатолій Заліський підкреслив, що «Віват, інтелект!» - це не тільки цікаві змагання інтелектуалів, а й, перш за все, живе неоціненне спілкування з ровесниками, яке переростає потім у справжню міцну дружбу.

Наостанок, начальник Управління освіти і науки подякував переможцям за те, що вони гідно представили Чернігівщину і здобули беззаперечну перемогу, а усім учасникам побажав миру, добра, а головне – бути гідними і успішними громадянами своєї Батьківщини.

У свою чергу Леонід Климович запросив команду «Кліо» у січні місяці на зйомки вікторини «Ерудит - п’ятірка» на ТРК «Гомель», щоб позмагатись в інтелекті з білоруськими командами.

Команди-учасниці отримали дипломи та цінні подарунки, а команді-тріумфатору змагань «Кліо» дістався золотий кубок переможців IV Міжнародної гри «Віват, інтелект!» серед школярів Чернігівської та Гомельської областей.

Крім того, за традицією, було підбито підсумки глядацького голосування. Найбільшу прихильність глядачів укотре здобула команда «Кадети» Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини