Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:14:09

Школярам та їх батькам нагадують про безпеку життєдіяльності

07.11.2014   10:17

Як би це не звучало але безпечній поведінці потрібно навчати! Звідки діти можуть знати які наслідки можуть бути гри з вогнем? Або про те яку небезпеку несе вода ріки або озера?

Перед початком шкільних канікул співробітники Чернігівського міського відділу УДСНС України в Чернігівській нагадають про це не тільки дітям, а й батькам.

З 20 по 24 жовтня стартував «Тиждень знань безпеки життєдіяльності», який організували для учнів загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів міста Чернігівський міський відділ УДСНС України в області. За цей час у загальноосвітніх та навчальних закладах міста проводитися класно-групові заняття та батьківські збори з представниками оперативно-рятувальних підрозділів УДСНС міста. Адже як відомо найбільша небезпека для дітей та підлітків виникає в літній період, коли вони часто залишаються без нагляду дорослих. Розповісти про те, що дозволяється та забороняється, показати на прикладах до чого можуть призвести ігри на воді та необережне поводження з вогнем – такою була основна задача співробітників УДСНС. На протязі тижня діти відвідали пожежно-технічну виставку обласного управління УДСНС України в Чернігівській області, оперативно-рятувальні підрозділи, ознайомилися з роботою рятувальників та основними причинами виникнення надзвичайних ситуацій. Тож Метою проведення даного заходу є попередження виникнення ситуацій різного характеру за участю дітей, а також щоб їхній літній відпочинок був безпечним.  

Звернення до батьків

За статистикою, щорічно на Чернігівщині за участю дітей трапляється більше ста надзвичайних подій, внаслідок яких гинуть або одержують травми десятки малюків і підлітків.
Особливо загострюється ситуація у період канікул, коли батьки не завжди належним чином контролюють дитячі розваги.
Основними причинами надзвичайних подій за участю дітей є небезпечні ігри з вогнем, вибухо-, пожежонебезпечними предметами та приладами, хімічними речовинами, ігнорування правил дорожнього руху, перебування біля водоймищ, вживання неїстівних грибів чи отруйних рослин тощо. 
Так, поблизу с. Хибалівка Куликівського району, скориставшись відсутністю належного контролю з боку батьків,  4-річний хлопчик гуляв схилом біля р. Десна, аж раптом впав у воду та потонув. У с. Карильське Коропського району потонула у ставку 9-річна дівчина, яка без дозволу батьків з друзями пішла гратися до водойми.
У с. Линовиця Прилуцького району однин з дев’ятикласників десь знайшов і поклав у кишеню штанів ампулу з невідомою речовиною. Через деякий час ампула тріснула. Внаслідок витікання з її рідини, хлопець отримав опік ноги, а семикласниця, яка проходила поруч, отруїлася парами.
У с. Півнівщина Городнянського району 5-річний хлопчик з 1,5-річною сестрою залишившись наодинці вдома вигадали гру з сірниками та підпалили свої іграшки. У с. Олешня Ріпкинського району 7-річна дівчинка, також залишившись поза увагою батьків, під час гри з сірниками підпалила домашні речі. На щастя в обох випадках дорослі вчасно виявили пожежі та діти не постраждали.
У с. Новоселівка Чернігівського діти знайшли мінометну міну часів війни та почали з нею гратися. Вибух міг пролунати кожної секунди. На щастя це своєчасно помітив місцевий 42-річний житель. Він одразу відвів дітей від небезпечного предмету та повідомив про подію рятувальників і міліцію.

Шановні батьки!
Управління ДСНС України у Чернігівській області та Управління освіти і науки Чернігівської ОДА звертаються до Вас з проханням не залишати дітей без нагляду та частіше контролювати їхні розваги. Виховуйте у дітей навички культури безпеки поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність на дорогах і водоймах, при поводженні з вогнем, електричними та газовими приладами, піротехнікою, побутовою хімією, ліками тощо. Виділяйте щоденно кілька хвилин для відвертої розмови з дітьми, адже потім цей час вимірюватиметься ціною життя

Андрій Неруш
провідний інспектор ЧМВ УДСНС
України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини