Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:32:40

Всеукраїнський тиждень "Правових знань" у Чернігівському інституті імені Героїв Крут МАУП

14.10.2014   07:59Агенцiя

Знання – це сила, яка спрямована на створення комфортних умов для життя людини. Правові знання мають подвійну силу, дають надію і забезпечують захист людини від різних негараздів.

На початку жовтня в нашому інституті традиційно проходив тиждень правових знань.

7 жовтня був проведений міжвузівський брейн-ринг. Під керівництвом кандидата юридичних наук, доцента, завідуючого кафедри «Правознавства» Войцеховського М.М. було створено високо інтелектуальну атмосферу.

У заході взяли участь 4 команди: «Десна» (2-5 курси ЧІ МАУП), «Філіни» (1-3 курси ЧІ МАУП), «Патріоти» (Чернігівський кооперативний технікум), «Діти Феміди» (факультет господарського права та соціального забезпечення Чернігівського національного технологічного університету).

В якості арбітрів на «Брейн-ринг» були запрошені заступник начальника Головного управління юстиції у Чернігівській області Бобруйко В.А., голова Чернігівського осередку Академії нотаріату України Красногор О.В., заступник директора ЧІ МАУП з науково-педагогічної роботи, к.е.н., доцент Назарко С.О., викладачі кафедри «Правознавства» ЧІ МАУП Захарчук І.В., Шевченко О.М.

Гра розпочалась з конкурсу «Розминка команд» (хто швидше дасть правильну відповідь на запитання суддів). I раунд - «Інтелектуальний штурм» - команда по черзі відповідають на 9 питань. II раунд - «Правознавча бліц-естафета» - складався з таких конкурсів: «Ерудити», «Конкурс капітанів», «Державні символи». III раунд гри - «Громадянство» - учасникам пропонувалось підтвердити або заперечити різні юридичні твердження. IV раунд - «Правовий вінегрет» - учасникам потрібно було знайти найбільш точну відповідь з декількох запропонованих.

За підсумками змагань перше місце посіла команда «Десна», друге - команда «Діти Феміди», третє - команда «Філіни». Переможцям були вручені дипломи та пам’ятні сувеніри - символ мудрості «Сова».
8 жовтня, в День юриста, була проведена міжвузівська студентська науково-практична конференція на тему: «Сучасні проблеми та перспективи Конституційної реформи в Україні».

Для участі в конференції були запрошені науково-педагогічний склад та студенти ЧІ МАУП, факультету господарського права та соціального забезпечення Чернігівського національного технологічного університету, працівники Головного управління юстиції у Чернігівської області.

З привітанням до всіх присутніх звернувся завідувач кафедри «Правознавства», к.ю.н., доцент Войцеховський М.М. Він зауважив, що студентам юридичного факультету, майбутнім юристам, дуже важливо розуміти усі аспекти конституційної реформи в нашій країні.

На конференції студенти підготували цікаві доповіді, які стосуються актуальних питань конституційної реформи та державного розвитку на сучасному етапі. Протягом конференції піднімались різні питання, а саме: «Чому в нашій країні не працюють закони?», «Яким чином можна позбавити імунітету депутатів?». Обговорювання перетворилось на жваву дискусію, яка пройшла у руслі взаємного порозуміння.

Також протягом тижня студенти ЧІ МАУП проводили правову освітянську роботу у школах міста. Учні шкіл № 17 та № 24 прослухали лекцію-бесіду на тему: «Права дітей у контексті міжнародних актів» (підготували студенти 3 курсу юридичного факультету ЧІ МАУП Конюшенко О., Чубикіна А.). У зош № 4 студентка 5 курсу юридичного факультету ЧІ МАУП Борщ Л. підготувала інформацію на тему: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх», а студент 2 курсу юридичного факультету нашого вузу Стадник Ігор підготував лекцію на тему: «Адміністративна відповідальність» для учнів зош № 14.

Таким різним і, водночас, цікавим, виявився тиждень правових знань в Чернігівському інституті МАУП.


Прес-служба ЧІ МАУП

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини