Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:33:26

Триває Тиждень захисту прав дитини на ринку праці

07.10.2014   08:02Агенцiя

Кожна дитина, незалежно від віку чи соціального статусу, має право на захист своїх законних прав. Щоб нагадати всім про те, що діти – це не маленькі люди з маленькими правами, а повноправні члени суспільства, які мають, окрім багатьох дорослих і свої особливі права, а їх захист є нашим спільним завданням, Чернігівська обласна служба зайнятості проводить Тиждень захисту прав дитини на ринку праці.

З цього приводу центри зайнятості області організовують профорієнтаційні уроки, акції «Випускник», дні відкритих дверей центрів зайнятості, ярмарки професій, виїзні акції, семінари, «круглі столи» з соціальними партнерами тощо.

Мета заходів: ознайомити учнів з послугами служби зайнятості та ситуацією на ринку праці, деякими нормами чинного трудового законодавство, зокрема щодо забезпечення гарантій зайнятості осіб віком до 18 років, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Учасникам заходу надається інформація про вік, з якого дитина має право працювати, умови роботи, негативний вплив незаконних форм праці на здоров’я дітей та підлітків, сфери, де заборонено їхню працю, тривалість робочого дня, можливість отримання відпустки, звільнення та контроль за трудовою діяльністю неповнолітніх з боку державних органів.

А от на семінарах та «круглих столах» з соціальними партнера йдеться про мотивацію молоді до праці, забезпечення ефективної зайнятості осіб віком до 18 років, запобігання торгівлі людьми та експлуатації дітей.


Валентина Федусь, головний спеціаліст відділу організаційної та інформаційної роботи ОЦЗ
 

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей