Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:58:36

У центрі уваги освітян області турбота про дітей із сімей вимушених переселенців

29.09.2014   10:54Агенцiя

Органи управління освітою Чернігівської області тримають на постійному контролі та оперативно надають необхідну допомогу усім сім’ям з неповнолітніми дітьми, які прибули з тимчасово окупованої території АР Крим, районів проведення антитерористичної операції.

Відповідно до нормативних документів Міністерства освіти і науки України вони зараховуються до навчальних закладів за спрощеною процедурою. А саме:

• до дошкільних навчальних закладів діти зараховуються без попередньої електронної реєстрації;

• до загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів дозволено зараховувати учнів без відповідних документів про базову та повну загальну середню освіту та додатків до них, з подальшим відновленням їх в установленому порядку.

За даними відділів освіти райдержадміністрацій, управлінь освіти міських рад станом на 25.09.2014 року з Донецької та Луганської областей тимчасово проживають в Чернігівській області 758 дітей дошкільного та шкільного віку. З них до дошкільних навчальних закладів влаштовано 122 дитини запропоновано 4), до загальноосвітніх навчальних закладів – 602, до інтернатних закладів – 20 дітей.

Решта дітей віком до 3 років проживають з батьками і не потребують зарахування до ДНЗ.

Крім того, 108 дітей вимушених переселенців з районів проведення антитерористичної операції, перебувають на даний момент у санаторії «Десна», с. Ладинка Чернігівського району. Для 77 з них, які є дітьми шкільного віку, з 22 вересня організовано навчання у загальноосвітніх навчальних закладах району (47 дітей навчаються у Краснянській ЗОШ І-ІІІ ст., 30 – у Ладинській ЗОШ І-ІІ ст. Чернігівського району). У свою чергу, діти дошкільного віку, проживають у санаторії разом з матерями.

Серед дітей, які прибули з районів проведення АТО, є 4 дитини з особливими освітніми потребами, з яких 2 дитини хворі на дитячий церебральний параліч, 1 дитина з вадами розумового розвитку та 1 дитина з вадами слуху.

Дитина з вадами слуху навчається в Чернігівській спеціальній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Двоє дітей із прийомної сім’ї навчаються в Ладинській ЗОШ І-ІІ ст. Чернігівського району.

У навчальних закладах дітям надаються якісні освітні послуги. Для всіх організовано безкоштовне харчування, забезпечено необхідним одягом, канцтоварами.

На даний час в області проживає – 74 дитини дошкільного та шкільного віку з Автономної Республіки Крим та м. Севастополь. Із них до дошкільних навчальних закладів влаштовано 21 дитину (запропоновано 3), до загальноосвітніх навчальних закладів – 40 дітей. Ще 1 – дитина-інвалід не навчається за станом здоров’я.

Решта дітей віком до 3 років проживають з батьками і не потребують влаштування до ДНЗ. У професійно-технічних навчальних закладах області навчаються 12 учнів з Донецької та Луганської областей та 1 учень з Автономної Республіки Крим.

Станом на початок 2014-2015 навчального року до вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації області вступили (перевелись) з Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей 77 студентів, у тому числі до університетів і інститутів – 53 (з них 45 – жителі Донецької та Луганської областей), до коледжів і технікумів – 24 (з них 21 – жителі Донецької та Луганської областей).
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.