Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:19:00

У Чернігові створено 8 інклюзивних класів

30.08.2014   11:52

У Чернігові з 1 вересня у школах міста працюватимуть 8 інклюзивних класів. Про це під час серпневої конференції освітян повідомив начальник управління освіти міськради Володимир Купріяненко.

За його словами, у місті діє диференційована система спеціальних навчальних закладів. Це, зокрема, дошкільний навчальний заклад №23 (для дітей з вадами слуху – відвідують 103 дошкільнят), спеціальна загальноосвітня школа І-ІІ ступеня для дітей з вадами інтелектуального розвитку, де навчаються та виховуються 103 дітей. Також відкрито 63 спеціальні групи для дітей дошкільного віку і 22 спеціальні класи для дітей із затримкою психічного розвитку при загальноосвітніх навчальних закладах.

Перший інклюзивний клас, де навчалася дитина з розладами аутичного спектру, був створений у ЗОШ №24 минулого року. Цього року для забезпечення впровадження процесу інклюзивного навчання з 1 вересня будуть відкриті такі класи у ЗНЗ №10, 17 і 18 (по одному класу), в ЗНЗ №30 (два класи), №24 (три класи).

У дитсадку №73 буде відкрита спеціальна група ранньої реабілітації для дітей з важкими вадами мовлення. У ДНЗ №52 запроваджується модель дошкільної інклюзивної освіти.

"Відсутність нормативно-правових актів щодо дошкільної інклюзивної освіти є перешкодою до її широкого впровадження у місті Чернігові", - пояснив В. Купріяненко.


Довідка: Інклюзивна освіта – це система освітніх послуг, що ґрунтується на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права навчатися за місцем проживання, що передбачає навчання дитини з особливими освітніми потребами, зокрема дитини з особливостями психофізичного розвитку, в умовах загальноосвітнього закладу.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини