Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:32:48

Ремонти в школах — коштом бюджету та спонсорів

08.08.2014   07:38

Підготовка установ освіти області до нового навчального року у розпалі. Станом на перше серпня у 421 із 568 шкіл Чернігівщини проведено поточні ремонти, у 12 із 16 намічених — капітальні, відремонтовано 118 із 157 запланованих харчоблоків.

— Окрім бюджетних коштів, на ремонт закладів освіти та шкільних автобусів, запровадження енергозберігальних технологій залучають кошти, спонсоровані місцевими підприємствами, приватним бізнесом, вчителями та випускниками шкіл,— доповів на оперативній нараді у голови облдержадміністрації начальник управління освіти Анатолій Заліський.

За рахунок коштів місцевих господарств замінено дах Озерянської школи у Бобровицькому районі та Сильченківської — у Талалаївському. Замість старих віконних блоків встановлено нові, металопластикові, у десятій ніжинській школі, Яблунівській (Прилуцький район), Бахмацькій, Тиницькій (Бахмацький район), школах, облаштовано внутрішній санвузол у Берестовецькій школі у Борзнянському районі.

Відремонтовано 70 котелень та 23 системи опалення (заплановано 120 і 60 об’єктів відповідно).

На підготовку до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період інтернатних закладів, що фінансуються з обласного бюджету, передбачено 1216,6 тисячі гривень. Їх використовують на ремонт житлових, навчальних і господарських приміщень, утеплення будівель, реконструкцію теплової те електромережі.

Готуються до нового 2014-2015 року і в професійно-технічних навчальних закладах області. На проведення ремонтів, зміцнення навчально-матеріальної бази вже витрачено 1 мільйон 600 тисяч гривень власно зароблених коштів та коштів соціальних партнерів, роботодавців.

Наприклад, у Щорському вищому професійному училищі лісового господарства за кошти ТОВ «СИРИ ЛІСА» обладнана лабораторія та виробничий цех вартістю 600 тисяч гривень. Тепер тут вчитимуть кваліфікованих робітників за новою для регіонального ринку праці спеціальністю «Сировар».

Анатолій Заліський під час своєї доповіді зазначив, що підготовка до нового навчального року ускладнюється непростою ситуацією в державі і, як наслідок, обмеженим фінансуванням. Та попри це робота триває.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини