Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:31:52

В Чернігові судді організували щорічну школу для студентів

25.07.2014   07:35Агенцiя

Протягом місяця студенти старших курсів юридичних факультетів проходили стажування на базі практики Апеляційного суду Чернігівської області, побували також у районних, окружному адміністративному та господарському судах.

Відбувся перший випуск Літньої школи юридичної практики. Планується, що Літня школа працюватиме щороку.

Робота проходить за особистої підтримки голови апеляційного суду Чернігівської області С.Р. Тагієва та базується на професіоналізмі та ентузіазмі суддів та працівників апаратів. Додаткові бюджетні кошти на Літню школу юридичної практики не залучалися.

Зі стажистами було опрацьовано більше двадцяти тем, серед них „Державна установа та державна служба”, „Службові обов’язки працівників судів”, „Поведінка у кризових ситуаціях”, „Робота системи відеоконференцзв”язку”, „Фіксація процесу технічними засобами”, „Організація роботи канцелярії”, „Підготовка справи до розгляду” тощо. Стажисти були присутніми у судових засіданнях, працювали в архівах.

Для них також була проведена зустріч з суддями, які висвітлили питання судової практики у деяких категоріях справ, а також з прокурором та адвокатом. Для проведення тренінгу з конфліктології була запрошена голова Асоціації сприяння розвитку судового адміністрування Какауліна О.В.

Голова апеляційного суду Садіг Тагієв, підсумовуючи, зазначив, що був приємно здивований тим великим прагненням до знань та бажанням щодня вдосконалюватись, яке продемонстрували стажисти. Саме за такими молодими людьми – майбутнє нашої держави, зазначив він. Як нагороду від голови суду випускники отримали екскурсію Черніговом, яка стала особливо доречною, оскільки серед стажистів були студенти з інших областей.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.