Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:36:19

Розпочато всеукраїнський дитячий конкурс на кращі ідеї по збереженню культурної спадщини України

12.07.2014   11:08Агенцiя

З 10 липня по 20 жовтня пройде вже шостий дитячий екологічний проект «ЕКО-ІДЕЇ зі всього світу - 2014» в рамках міжнародного конкурсу " Eco Picture Diary ". В Україні проект організований Фондом Кличко за підтримки компанії Panasonic.

Створений більше ніж 6 років тому проект «Eco Picture Diary» об’єднав більше мільйона дітей з 52 країн світу. Метою цього конкурсу є виховання у підростаючого покоління дбайливого відношення до природи, популяризація екологічної культури та розвиток відчуття причетності до вирішення світових екологічних проблем.

«Створити умови для самореалізації є одним із головних завдань для Фонду Кличко. Вже більше десяти років ми підтримуємо молодь у сфері спорту та освіти. Ми прагнемо, щоб усі діти, які візьмуть участь у конкурсі відчули свою причетність до якісних змін в країні», - зазначила виконавчий директор Фонду Кличко Аліна Носенко.

Цього року акцент проекту буде спрямований на пошук ідей, які допоможуть зберегти культурну спадщину України. Це є головним завданням для всесвітньої організації UNESCO, яка є партнером до проведення конкурсу.

«Наш світогляд формується з того, як ми говоримо, які слова підбираємо. Ідеї дітлахів можуть змінити світ!», - якось зазначила Ірина Бокова, генеральний директор UNESCO.

Участь у проекті можуть взяти діти молодшого та середнього шкільного віку (від 7 до 15 років включно), котрі навчаються у загальноосвітніх школах всієї України.

Всі учасники конкурсу будуть поділені на вікові категорії: 7-9, 10-12, 13-15 років і в кожній буде визначено Фіналіста.

Імена та прізвища фіналістів та переможця українського конкурсу будуть оголошені наприкінці жовтня 2014 року. Всі фіналісти отримають цінні подарунки від компанії Panasonic, яка ініціювала цей проект у 2008 році. У жовтні 2014 року міжнародне журі визначить шістьох фіналістів з різних країн світу.

«Сам проект, як і робота із щоденником додали мені впевненості у собі. Я зрозуміла, що треба продовжувати фантазувати, придумувати та реалізовувати свої ідеї для збереження прекрасного в нашому світі. Коли я зустрілась із учасниками, які приїхали зі всього світу, то зрозуміла, що я не єдина хто так вважає», - коментує переможниця минулого року Ксенія Назар`єва.

Юним учасникам для зображення своїх ідей запропоновано спеціальний ЕКО-щоденник, який вони будуть заповнювати самостійно або разом з батьками чи вчителями. Щоб ознайомитись із правилами та замовити щоденник (безкоштовно), необхідно просто заповнити анкету на сайті eco.klitschkofund.org
Заповненні щоденники необхідно надіслати на адресу Фонду Кличко.

Додаткова інформація:
Фонд Кличко – всеукраїнська благодійна організація, заснована Віталієм і Володимиром Кличками у серпні 2003 р. з метою створення належних умов для гармонійного розвитку підростаючого покоління України. Фонд реалізує проекти у сфері спорту та освіти, працює з дітьми і молоддю, які прагнуть досягти успіху в житті.
Корпорація Panasonic - один з лідируючих світових виробників електроніки. Корпорація виробляє більше 15 000 найменувань електротоварів і об'єднує понад 500 компаній, заводів і наукових центрів по всьому світу.
Компанія – це суспільний інститут, і для Panasonic основоположним завданням є позитивний внесок у розвиток суспільства за допомогою своєї діяльності. Компанія Panasonic активно просуває свої ініціативи в області екології, усвідомлюючи відповідальність перед суспільством зберегти ресурси Землі і захистити природне середовище.
Екологічний менеджмент є одним з головних пріоритетів корпорації Panasonic. Співіснування з довкіллям, перш за все, означає для Panasonic створення технологій, що мінімізують дію виробництва і кінцевого продукту на екологію, а також формування екологічно направленого образу мислення.

 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини