Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:56:10

Правові та практичні аспекти державних закупівель в Україні

14.05.2014   07:47

Під такою назвою в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення з 13 по 16 травня проходить семінар для спеціалістів з питань організації здійснення закупівель за бюджетні кошти.

Навчання проводиться відповідно до листа Мінекономрозвитку України від 18 лютого 2014 р. № 3305-13/5638-08. Навчальна програма погоджена облдержадміністрацією та обласною радою.

Учасники семінару ознайомляться з останніми змінами у нормативно-правовій базі щодо державних закупівель в Україні (Закон України «Про здійснення державних закупівель» та ін.); розглянуть основні положення та функції комітету з конкурсних торгів, порядок оприлюднення інформації щодо закупівель; особливості закупівель за рамковими угодами; організації та проведення відкритих торгів, двоступеневих торгів; організації і проведення попередньої кваліфікації учасників, запиту цінових пропозицій.

Фахівці опрацьовуватимуть порядок підготовки документації конкурсних торгів; специфіку укладання договорів на закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти; порядок звітності щодо здійснення державних закупівель; питання відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель, державного регулювання, контролю у сфері закупівель та типові порушення під час проведення процедур державних закупівель.

Також спеціалісти звернуть увагу на засади планування закупівель; порядок розкриття пропозицій конкурсних торгів; методику оцінки та порівняння пропозицій конкурсних торгів та відповідальність за порушення законодавства у сфері закупівель.

Під час практичного заняття слухачі опановуватимуть порядок проведення процедури закупівлі товарів, робіт чи послуг та оформлення необхідної документації. По завершенню семінару його учасники пройдуть контрольний тест на предмет засвоєння отриманих знань.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.