Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:54:39

Міліція поспілкувалася з майбутнім випускникам про наркотики

30.04.2014   07:07

Працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС в Чернігівській області провели для одинадцятикласників семінар-тренінг «Що ми знаємо про наркотики». Підлітковий вік є важливою стадією розвитку людини, коли юнаки прагнуть зменшити контроль з боку дорослих. Підлітки прагнуть стати більш незалежними, інтелектуально та емоційно стають більш свідомими.

Тож саме як до дорослих людей, здатних аналізувати життєві ситуації і приймати адекватні рішення, зверталися міліціонери.

Правоохоронці не нав'язували аудиторії своїх висновків, а м'яко підштовхували до них самих школярів. Це вкрай важливо, коли учні самі пояснювали одноліткам які невеселі перспективи чекають порушників закону та наркоманів.

Спочатку майбутні випускники, розділившись на три команди, малювали на ватманах своє бачення, як впливає на життя підлітка та його родини куріння, алкоголь та наркотики.

Пізніше відповіли на тести «що ви знаєте про шкоду наркотиків», а потім у ігровій формі обговорили відповіді у колективі. Підлітки прийшли до висновку, що вживання алкоголю і наркотиків завжди призводить до порушення закону, а це у свою чергу перекреслює сподівання на добре здоров'я, успішну кар'єру, сімейний затишок.

Також працівники міліції приділили значну увагу зовнішнім впливам з боку однолітків та старших товаришів, які в переважній більшості і є причиною першої сигарети чи першої склянки алкоголю. Підлітків вчили робити правильний вибір, а також гартували їх волю аби давати відсіч негативним впливам наркоманів та правопорушників, які втягують школярів у свої кола.

Міліція поспілкувалася з майбутнім випускникам про наркотики (фото5)Саме неготовність протистояти таким викликам часто призводить до небажаних наслідків. Здоров'я, освіта, успішність є набагато кращими надбаннями, ніж бронхіт курильщика чи цироз печінки поціновувача алкоголю.

Уроки безпеки однозначно пішли підліткам на користь і зробили їх більш дорослими у питаннях правильного життєвого вибору. Це відзначають як самі педагоги, так і правоохоронці.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.