Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:36:17

Чернігівці отримали практичні поради щодо управління містом від Норберта Нойгауза

28.04.2014   07:00Агенцiя

26 квітня до Чернігова завітав німецький економіст, екс-віце-мер м. Трір, автор книг, присвячених цінностям християнської демократії, доктор Норберт Нойгауз поділитися досвідом з місцевими жителями щодо управління містом на основі принципів християнської демократії. Зустріч була організована Чернігівською обласною організацією політичної партії «Демократичний Альянс».

Обговорити питання ефективного управління містом на прикладах Німеччини в залі Експертного клубу «Чистої політики» зібралась чимала кількість зацікавлених людей – це представники міської влади, представники ЗМІ, політичні діячі, активісти громадських організацій та молодь.

Зустріч проходила у вигляді брифінгу «питання-відповідь», тому спілкування вийшло досить активне і продуктивне. Німецький експерт ледь встигав відповідати на різноманітні питання присутніх щодо благоустрою міста. На питання, як досягти певних результатів у влаштуванні сучасного та комфортного життя для кожного городянина на прикладі німецького міста Трір, Норберт відповів: «Українським містам бракує стратегії, за якими можна було б розвиватися. Також найбільшою проблемою є те, що політика зазвичай пов’язана з бізнесом, що теж негативно впливає на політичний процес, – підкреслив німецький експерт. – Взагалі політика – це те, як ми організовуємо життя один з одним, як ми вміємо спілкуватися і працювати разом. А головною задачею уряду в цій справі – є необхідність заручитись підтримкою народу, так як у вирішенні проблем міста повинні приймати участь не тільки чиновники, а й просте населення. Політик може стати корисним для міста, якщо буде об’єднувати людей навколо суспільно-корисної місії, спілкуючись з ними» - завершив Норберт.

На прикладі західнонімецького міста Трір пан Нойгауз розказав, яким чином можна ефективно вирішити питання розбудови Чернігова, зацікавити туристів та зробити центр міста привабливим.

На думку Норберта Нойгауза, Чернігів – місто, яке має значний туристичний потенціал і його необхідно розвивати. Проте вирішуючи різні питання при ухвалені рішень, політики завжди мають виходити з того, що буде справедливим і що краще служитиме досягненню загального блага.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.