Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 04:12:58

Змагалися студенти вишив Чернігівської області

26.04.2014   09:19

Щовесни на базі Чернігівської обласної станції «Юних натуралістів» проводиться олімпіада з навчальних дисциплін, спеціальностей безпеки життєдіяльності та цивільного захисту, за якими здійснюється підготовка фахівців з вищою освітою в Україні.

Мета змагань - виявлення, відбір та підтримка обдарованої молоді, розвиток і реалізація здібностей студентів, стимулювання їх творчої праці, формування команд для участі у міжуніверситетських олімпіадах.

За умовами змагань команда складалася з 5 чоловік. У боротьбі за перемогу зійшлися чотири команди з різних міст області.

Студентська олімпіада включала в себе п'ять турів - привітання (презентація вишу), конкурс на кращого знавця правил дорожнього руху України, який включав в себе розв'язування екзаменаційних карток теоретичних навичок водіння транспортними засобами та вміння орієнтуватися у складній дорожній обстановці, медицина, конкурс пропаганди здорового способу життя та надзвичайні ситуації - шляхи їх безболісного подолання.

Запекла боротьба точилася до останньої хвилини. Всі команди на тверду «четвірку» закріпили практичні знання та навички, як з правильної поведінки на дорозі, так і в різних надзвичайних ситуаціях.

Визначило переможців компетентне журі у складі заступника начальника відділу кадрового забезпечення та профілактичної роботи Управлінні Державтоінспекції області Олени Царюк, начальника навчально-методичного центру цивільного захисту та життєдіяльності, голови Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

У конкурсі від Державтоінспекції на рівних йшли команди з Чернігівського Державного інституту економіки і управління та Чернігівського національного університету імені Т.Г. Шевченка, які набрали однакову кількість балів. В додаткових змаганнях капітанів перемогу одержала команда з інституту економіки і управління.

Учасники змагань отримали з рук організаторів дипломи та масу гарних вражень.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.