Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:52:40

На Чернігівщині відбувся освітній захід за участі світового експерта з тваринництва

26.03.2014   15:38Агенцiя

24 березня у Чернігівській обл., с.Красносільське відбувся освітній семінар від групи компаній «Агровет Атлантик» на тему: «Як виростити високопродуктивну корову з Вашої телички: сучасні світові тенденції у вирощуванні ремонтного молодняку».

Семінар провів міжнародний експерт з 20-річним досвідом, технічний директор із ВРХ (великої рогатої худоби) групи компаній «Агровет Атлантик» Пітер ван Дорен (Нідерланди). За свою кар’єру він консультував тисячі фермерських господарств у близько 30-ти країнах на п’яти континентах.

На семінарі Пітер ван Дорен розглянув такі теми:

•       Розвиток рубця: крохмаль – друг чи ворог;
•       Як запобігти зниженню середньодобових приростів після зняття з випойки;
•       Який фураж є найкращим для ваших телят.

«Корова – це пазл. Якщо його правильно складати з перших тижнів народження теляти, через 2 роки ви отримаєте здорову, високопродуктивну корову, яка покаже хороший результат» - прокоментував Пітер ван Дорен в ході семінару.

Також експерт з тваринництва зазначив, що найважливішим у розвитку телят є годівля в перші 8 тижнів життя. В цей період потрібно годувати молодняк не тільки добре, але й правильно, дотримуючись перевірених технологій.

Правильне годування ремонтного молодняку:

•       0-4 тижні  – ні в якому разі не можна давати корми
•       4-8 тижнів – можна розпочинати годівлю якісним сіном
•       8-й тиждень – розпочинаємо годувати кормами та комбікормами

Пітер ван Дорен: «Якщо ви вважаєте, що потрібно економити на годівлі телят, то через деякий час ви заплатите набагато більше. Інвестуючи у молодняк з першого тижня народження, ви інвестуєте у майбутнє вашого господарства. Старт вирішує майбутнє!».

В рамках заходу слухачі семінару завітали на ферму по вирощуванню ремонтного молодняку в с.Стрільники, де відбулося закріплення теоретичних знань на практиці.

Семінар відвідали зоотехніки, ветеринари, фермери, керівники та власники господарств Чернігівської та Сумської області.

Семінар у Чернігівській області став пілотним заходом з циклу освітніх семінарів, запланованих групою компаній «Агровет Атлантик» на 2014 рік в рамках загальнонаціональної програми підвищення кваліфікації вітчизняних фахівців з ВРХ та свинарства.

Завдяки освітній програмі ГК «Агровет Атлантик» протягом 2014 року фермери з різних областей України отримають можливість обмінятися досвідом з  провідними міжнародними  експертами компанії, розширити свої знання, дізнатися про світові тенденції  та застосувати отриману інформацію на практиці для досягнення найкращих результатів на своєму господарстві та у своєму регіоні.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини