Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:25:06

З кооперативного технікуму вийдуть продавці

22.03.2014   11:13Агенцiя

З метою підвищення конкурентоздатності безробітних на сучасному ринку праці служба зайнятості Чернігівщини організовує підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних, співпрацюючи з навчальними закладами та підприємствами. Така взаємодія дає можливість безробітним громадянам отримати актуальну професію та стати конкурентоспроможними на ринку праці.

У центрах зайнятості області склалася певна система щодо організації цієї роботи. Групи на навчання формуються на замовлення роботодавців. Отримавши від роботодавця заявку на підбір необхідних йому працівників, служба зайнятості організовує підготовку цих кадрів з числа безробітних громадян.

Так, наприкінці 2013 року про потребу у продавцях продовольчих товарів заявило ТОВ "Альянс Маркет". Підприємство стабільно працює з 1995 року, постійно розширюється, тому виникла нагальна потреба в кваліфікованих працівниках. У зв’язку з відсутністю на обліку у службі зайнятості безробітних, які б мали таку професію, прийнято рішення про організацію відповідного навчання. Як результат – 13 безробітних жінок з Чернігова навчаються у Чернігівському кооперативному технікумі.

Обласна служба зайнятості вже не перший рік співпрацює з цим навчальним закладом, де забезпечується якісна професійна підготовка фахівців за сучасними навчальними планами і програмами з використанням матеріально-технічної бази, яка відповідає вимогам сьогодення.

Кооперативний технікум заснований у 1922 році. За час свого існування підготував більше 25 тисяч фахівців з різних спеціальностей: "Бухгалтерський облік", "Товарознавство та комерційна діяльність", "Правознавство", "Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів", "Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв", а також за робітничими професіями "Кухар", "Кондитер", "Продавець продовольчих товарів", "Продавець непродовольчих товарів". При технікумі діє факультет заочного дистанційного навчання Полтавського університету економіки і торгівлі зі спеціальностей "Облік і аудит", "Товарознавство та комерційна діяльність", де випускники технікуму можуть продовжити навчання за скороченим терміном і отримати дипломи бакалавра та спеціаліста. За словами викладачів, багато випускників досягли високої професійної майстерності, займають керівні посади і відзначені державними нагородами.

Сьогодні на базі цього закладу навчаються безробітні жінки, які протягом п’яти місяців здобуватимуть професію "Продавець продовольчих товарів". Під час навчального процесу слухачі отримуватимуть необхідні знання, а після теоретичного курсу вони проходитимуть практику безпосередньо на робочому місці. Це дасть їм змогу опанувати ази професії та швидше адаптуватися до вимог роботодавця і колективу.

- Я навчаюся з грудня 2013 року і своїм професійним вибором дуже задоволена, – розповідає Ірина Пасік, учениця кооперативного технікуму. – Отримати професію продавця мені порадили працівники центру зайнятості, за що я їм вдячна. Адже це навчання дасть мені можливість працевлаштуватися. Та й робота мені подобається. Я сподіваюсь, що стану фахівцем у своїй справі і виправдаю довіру роботодавця. Хочу висловити свою подяку не лише викладачам технікуму, а й фахівцям служби зайнятості, які допомагають людям знайти себе та повернутися до професійної діяльності.


Оксана Большак, головний спеціаліст відділу організаційної та інформаційної роботи
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини