Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:53:15

Кримські абітурієнти зможуть пройти ЗНО навіть у Чернігові

13.03.2014   09:44

12 березня було проведено чергове засідання прес-клубу «Ділове слово», яке зібрало журналістів для обговорення питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2014 року разом з директором Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світланою Сакаєвою та проректором Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського Іриною Лисенко.

У червні 2014 року буде проведено тестування з української мови та літератури, історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії, світової літератури, російської мови, однієї з іноземних мов (за вибором): англійської, німецької, французької та іспанської, повідомила Ірина Лисенко.

Тести з математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології, всесвітньої історії за потреби будуть перекладені російською, угорською, молдовською, польською, румунською, кримськотатарською мовами, зі світової літератури — російською мовою.

Реєстрація на ЗНО завершилася 5 березня. До 19 березня можна внести зміни в реєстраційні документи.

Станом на 11 березня для участі у ЗНО-2014 у Чернігівській області зареєструвалася 6921 особа, з них випускників 2014 року — 5760, що становить 80,1% від загальної кількості випускників загальноосвітніх навчальних закладів області. Для порівняння: у ЗНО-2013 було зареєстровано 8628 абітурієнтів, з них випускники загальноосвітніх навчальних закладів становили 6707 осіб, або 87,2% від загальної кількості випускників).

Традиційно в березні відбудеться пробне тестування: 22 березня — з української мови і літератури, хімії, фізики, російської мови, всесвітньої історії та однієї з іноземних мов за вибором; 29 березня — з математики, історії України, біології, географії, світової літератури.

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ, Світлана Сакаєва розповіла про найбільш популярні предмети на тестуванні. За її словами, на перші позиції серед необов’язкових предметів вийшла біологія (для прикладу, у минулі роки лідером була математика). Залишилися лідерами як обов’язкові профільні предмети українська мова та література, історія України.

Світлана Сакаєва відповіла також на запитання журналістів щодо вартості пробного тестування з одного предмету: вона становить 89 гривень.

Для участі у пробному зовнішньому оцінюванні на 4198 тестувань зареєструвалися 2935 осіб, що становить майже 41% від кількості випускників загальноосвітніх навчальних закладів (у 2013 році — 3365 учасників, або 43,8% випускників).

Основними місцями, де будуть проводитись тестування, як і раніше залишились міста Чернігів, Ніжин, Прилуки, Корюківка та Мена.

Стосовно питання фінансування ЗНО-2014 Світлана Сакаєва повідомила, що видатки здійснено повністю і жодних проблем з цим у поточному році не буде. Говорячи про проведення всеукраїнського зовнішнього незалежного оцінювання директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти також звернула увагу на нинішню ситуацію на Кримському півострові. Зокрема, стало відомо, що цього року на території Автономної Республіки Крим ЗНО не проводитиметься у зв’язку із напруженою ситуацією. Світлана Сакаєва також повідомила, що велика кількість жителів республіки просять дозволу на складання ЗНО на території обслуговування нашого регіонального центру. Вона запевнила, що центр всіма можливими способами буде допомагати цим особам перереєструватися і пройти тестування на нашій території.

Гостя прес-клубу також поінформувала присутніх про те, що у 2014 році оголошується проведення Всеукраїнського турніру юних інтелектуалів «Обніміться, брати мої», присвяченого 200-річчю з дня народження Т. Г. Шевченка. Участь у ньому візьмуть команди загальноосвітніх закладів України шляхом комп’ютерного тестування на порталі онлайн-тестування www.test-on-line.com. Турнір є продовженням традиційного турніру «Знай українське!».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини