Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:44:29

В Прилуцькій дитячій колонії пропагували здоровий спосіб життя

22.01.2014   15:16Агенцiя

В Прилуцькій виховній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області були проведені триденні заходи, спрямовані на попередження ВІЛ/СНІДу та пропагування здорового способу життя серед неповнолітніх і молоді, які відбувають покарання в установі

Національні тренери програми «Вільний удар», представники Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Костянтин Баранов та Олександр Чепур плідно працювали з вихованцями. Проектом «Вільний удар» в Прилуцькій виховній колонії передбачався тренінг для двох груп підлітків 14 – 18 років, які були відібрані відповідно віковим особливостям.

Тренінгова програма «Вільний удар» складається з інтерактивних елементів, групових дискусій та рухливих ігор, які сприяють індивідуальній  та психологічній допомозі засудженим, особливо у  питаннях  попередження скоєння ними нових злочинів і повернення в суспільство соціально-корисних громадян.

Проект реалізується Корпусом миру США в Україні та благодійною організацією «Грассрут Соккер». Метою даної програми є профілактика ВІЛ/СНІДу шляхом залучення молоді шкільного віку до занять спортом. Проект впроваджується за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерства економіки України; внесений до плану спільних заходів Інституту інноваційних технологій і змісту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Федерації футболу України з розвитку шкільного футболу.

Вихованці Прилуцької виховної колонії знають, що СНІД – страшна хвороба, яка руйнує імунітет людини. Не новина для них і те, що цю хворобу викликає вірус імунодефіциту людини, який проникає  в організм різними шляхами. Проте, під час лекції, яку провів Костянтин Баранов, хлопці дізналися не тільки про шляхи передачі інфекції та як правильно користуватися засобами профілактики, а й про фактори, що сприяють розповсюдженню ВІЛ/СНІДу серед засуджених. Набуті знання вони  продемонстрували під час тренінгових занять.

Під час занять вихованці висловлювали власні думки, з метою попередження зараження ВІЛ виробили власні правила, запропонували плакати під девізом «Знати, щоб захиститися».

В останній день свого візиту представники організації «Твій Світ» провели футбольний матч між двома командами, які приймали участь у тренінгах.
Після футбольного матчу учасники тренінгів зібралися в бібліотеці установи. Їм вручили дипломи за участь у програмі. Також вихованцям надали можливість добровільно пройти експрес-тестування на ВІЛ.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини