Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:35:01

Робота Марини Сербін з Чернігівщини визнана кращою в номінації Всеукраїнського конкурсу "Безпека в житті – життя у безпеці" - 2013

15.01.2014   12:45Агенцiя

Нагородження переможців та вихід збірки казок «Казкові рятівники» стали фіналом Всеукраїнського конкурсу дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті – життя у безпеці»-2013.


Вже у різдвяні свята подарунки від організаторів конкурсу та «Фокстроту» отримали переможці та призери конкурсу - творчі діти, які шанують та пропагують серед ровесників правила безпеки.

Наприкінці 2013 року завершився Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті - життя у безпеці», організований Всеукраїнським громадським дитячим рухом "Школа безпеки" (ВГДР «Школа безпеки») за сприяння Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства молоді та спорту України, навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності областей України. Вкотре партнером творчого змагання виступила Група компаній «Фокстрот», розширивши межі власного соціального проекту «Школа безпеки» під девізом «Комфортно там, де безпечно!».

Навколо важливої соціальної проблеми об’єдналися дорослі та діти, адже дитяча смертність від нещасних випадків невиробничого характеру в 2012 році становила 978 дітей віком до 14 років. Мета творчого змагання «Безпека в житті – життя у безпеці» - благородна: пропаганда серед дітей і молоді здорового і безпечного способу життя, виховання культури безпечної життєдіяльності та формування свідомого й відповідального ставлення до особистої та колективної безпеки.

Конкурс проводився у три етапи: шкільний (районний), регіональний (відбірковий) та всеукраїнський (заключний). У конкурсі взяли участь понад 10000 дітей віком від 6 до 17 років. На фінальний етап конкурсу надійшло понад 500 робіт з 17 регіонів України. Загалом, переможцями та призерами конкурсу в трьох вікових категоріях стали 105 осіб! А ще понад 100 дітей були відзначені журі дипломами.

Члени журі розглядали роботи у двох напрямках - літературний та мистецький – та у 10 номінаціях: (розповідь (оповідання), казка, вірш, кросворд,малюнок, плакат, фотографія, рукоділля, відеоролик і комп’ютерна презентація, ілюстрація до літературного твору). У результаті, володарями гран-прі конкурсу стали:

• Аліна Середюк із Кременчуцького ліцею ім. Уласа Самчука (Тернопільська область) за унікальний художній твір «Ангели» (тематика «Рятувальник очима дітей»),
• Ірина Мовчан із м. Костянтинівка Донецької області - за чудові ілюстрації до казок та вірш про азбуку безпеки в інтернеті.
• Олена Дика з Тернополя - за відеоролик соціальної реклами «Щоденник безпечного учня» (тематика «Ми – за здоровий спосіб життя»).

Кращими у номінації «Рукоділля» визнано 14-річну Марину Сербін із Чернігівської області з роботою на екологічну тематику «Природа – мій дім».

В номінації «Малюнок» у старшій віковій категорії 1 місце здобула Оксана Метка із м. Рівне за малюнок «Нічна пожежа в селі».

Кульмінацією конкурсу став вихід у світ книги «Казкові рятівники» під рубрикою «Автори -діти» для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Це збірка з 16 казок - кращих робіт учасників конкурсу "Безпека в житті - життя у безпеці".

- Більше 20 дітей малювали ілюстрації до видання, вони з нетерпінням чекали на появу книги, - розповідає Алла Негрієнко, керівник ВГДР «Школа безпеки» та ініціатор проекту. – Ми були вражені креативністю та ерудованістю конкурсантів, які є авторами казок на тематику безпеки, та дітей, які створили до них надзвичайно цікаві ілюстрації. Тому просили «Фокстрот», як наших партнерів, відзначити якомога більше школярів.

Усім талановитим дітям у поштові посилки із дипломами та сюрпризами організатори вклали диск із мультсеріалом «Фокс і Трот поспішають на допомогу», знятий торговельною мережею «Фокстрот. Техніка для дому».

За минулий рік «Фокстрот» активно допомагав у боротьбі за безпеку малюків: за допомогою фахівців ДСНС України було проведено близько 20 Уроків безпеки, на яких діти дивилися навчальний мультфільм «Фокс і Трот поспішають на допомогу», вивчали найголовніші правила безпеки зі справжніми рятувальниками та ведучою – лисичкою Фокс. Декілька тисяч дисків із навчальними мультфільмами про Фокса і Трота було передано у навчальні заклади різних областей України. А для кращого засвоєння нових знань «фокстротівці» передали десятки тисяч листівок «При пожежі дій правильно!» за мотивами мультсеріалу.

- Кожна дитина повинна володіти елементарними навичками безпеки і на це спрямований наш соціальний проект "Школа безпеки", - сказав, вітаючи переможців конкурсу, співзасновник Групи компаній «ФОКСТРОТ» Геннадій Виходцев. – Весь рік ми спільно із партнерами ДСНС України та ВГДР «Школа безпеки» працювали у навчальних установах, Будинках культури, навчально-методичних центрах цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, на площах українських міст біля супермаркетів «Фокстрот». Ми навчали дітей правилам безпечної поведінки на веселих та пізнавальних Уроках безпеки. А паралельно з цим - дякували за проактивність сотням дітей, які беруть участь у зльотах дружин юних пожежних, змаганнях юних рятувальників «Школа безпеки». Сподіваємося, що відзнака переможців конкурсу «Безпека в житті – життя у безпеці»-2013 на початку нового року стане гарним стимулом для майбутніх перемог наших юних активістів.

Організатори «Школи безпеки», підбивши підсумки року, продовжать роботу у році новому, аби навчити ще більше маленьких українців правилам поведінки, які роблять побут і комфортним, і безпечним!

Довідка: Соціальний проект «Школа безпеки» в 2002 році був ініційований Групою компаній «Фокстрот» під девізом «Комфортно там, де безпечно!» з метою підтримки державної політики щодо безпеки життя серед шкільної молоді (партнерство у Всеукраїнських змаганнях з КВК юних інспекторів руху та змагань юних рятувальників Всеукраїнського дитячого руху «Школа безпеки»). У 2008 році торгівельна мережа «Фокстрот. Техніка для дому» – лідер українського ритейлу побутової техніки та електроніки - вперше на ринку створила навчальний мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу!». Кожна серія навчального мультсеріалу розповідає про найбільш поширені життєві ситуації, які спричиняють біду: користування дітей електроприладами, відпочинок та дитячі ігри на природі та біля водойм, поведінка в громадських місцях (супермаркет) та дії під час виникнення пожежі. Також повчальні мультфільми демонструють в торгових залах усіх супермаркетів «Фокстрот. Техніка для дому» по всій Україні. У Києві та регіонах (Львів, Луцьк, Донецьк, Запорізька область, Чернівці, Житомир, Чернігів та ін.) разом із фахівцями ДСНС України були проведені соціальні акції – «Уроки безпеки». Мультфільми можна переглянути на Youtube.

Всеукраїнська громадська дитяча організація "Всеукраїнський дитячий рух "Школа безпеки" (свідоцтво про реєстрацію видане Міністерством юстиції 20.04.00 №1413) є добровільною, незалежною, неполітичною масовою всеукраїнською громадською дитячою організацією. Створений за ініціативою МНС України у 1999 році.

Метою Руху "Школа безпеки" є підвищення рівня практичної підготовки підростаючого покоління щодо дій в екстремальних ситуаціях, надання само- та взаємодопомоги, набуття навиків автономного виживання, уміння проводити рятувальні роботи за допомогою найпростішого спорядження. Важливий напрямок роботи Руху – проведення змагань для підвищення технічної та тактичної майстерності учасників Руху, оцінки можливостей команд та виявлення кращих. Регіональні відділення Руху діють у всіх областях України, Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі за сприяння навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, територіальних підрозділів та професійних аварійно-рятувальних служб ДСНС України.

Головний девіз Руху: "Знати, щоб передбачити, передбачити, щоб діяти".

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини