Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:53:04

Володимир Хоменко: "Ми системно працюємо над створенням оптимальних умов для формування особистості кожної дитини"

17.12.2013   14:15

На цьому голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив під час відкриття дошкільного навчального закладу «Перлинка» у с. Брусилів Чернігівського району.

Дитячий садок, розрахований на 20 місць, відремонтовано за кошти районного та сільського бюджетів. У ньому створені всі умови для всебічного розвитку та виховання дітей, підготовки їх до школи.

Як підкреслив очільник області, серед основних напрямів, над якими працюють місцеві органи влади – реалізація завдань, визначених у нових соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України».

«Першочергову увагу в побудові нової системи соціальної роботи Глава держави приділяє підвищенню ефективності діяльності місцевих органів влади щодо забезпечення прав дитини; реалізації права дитини на виховання в сім’ї, збільшенню охоплення дітей дошкільною та позашкільною освітою», - підкреслив Володимир Хоменко.

Завдяки програмно-цільовому підходу вдалося зробити конкретні кроки на шляху до забезпечення якості та доступності дошкільної освіти.

В області ведеться системна робота по реалізації обласної цільової Програми розвитку дошкільної освіти на 2011-2017 роки.

Тільки за 2012-2013 роки у селах і містах області розпочали роботу 28 дитячих садків – новозбудованих або відновлених раніше закритих закладів. Додатково відкрито 33 групи на базі діючих дитячих садків. Всього ж за час дії Програми в області відкрито 55 дошкільних навчальних закладів, а відсоток охоплення дітей дошкільною освітою нині становить 87%.

«Темпи, які ми взяли по облаштуванню дитячих садків, нас задовольняють, отже є підстави говорити про те, що програму по 100% охопленню дітей Чернігівщини дошкільним вихованням ми виконаємо у найближчий час», - зазначив голова облдержадміністрації.

Після урочистого відкриття керівник області ознайомився з матеріально-технічною базою дошкільного навчального закладу «Перлинка», оглянув кімнати, поспілкувався з вихователями та подарував садочку телевізор.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.