Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:13:10

Під час екскурсії в СІЗО "важким" підліткам розповіли про справжні життєві цінності

10.12.2013   12:53

Побачити на власні очі те, що чекає юних розбишак у разі, якщо вони не виправлять свою поведінку, відчути атмосферу спецзакладу та переоцінити деякі свої життєві цінності й правила життя мали змогу десятеро неблагополучних підлітків з Чернігова.

Ця екскурсія була організована співробітниками відділення кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернігівській області за активного сприяння керівництва Управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області. Мета екскурсії - попередити повторну і рецидивну злочинність серед підлітків.

Неповнолітні відвідали СІЗО міста Чернігова, де мали можливість поспілкуватися з однолітками, які утримуються в цій спецустанові, а також з особами, які є постійними «гостями» слідчого ізолятора.

Метою даного заходу було підвищення ефективності боротьби з рецидивною злочинністю неповнолітніх, запобігання скоєння правопорушень дітьми, які перебувають на обліках ОВС та підвищення рівня індивідуально-профілактичної роботи з раніше засудженими підлітками.

Підлітки мали можливість побачити адміністративні будівлі, приміщення карцеру, приміщення для утримання неповнолітніх, прогулянковий дворик, прослухати інформацію про умови та правила перебування у даному закладі. Але найбільш цікавим стало безпосереднє спілкування «важких» підлітків із заарештованими, які утримуються в СІЗО. Люди «з того боку колючого дроту» розповіли кожен про свій особистий шлях, який привів їх до цієї установи.

Якраз їхні розповіді і справили на підлітків найглибші враження. Хлопцям докладно розповіли яких елементарних речей вони будуть позбавлені, якщо потраплять за грати. Заарештовані на власному досвіді переконали підлітків витратити свою юність на більш приємні і корисні речі, а не повторювати помилок старших товаришів.

І якщо на початку екскурсії посмішка не сходила з уст хлопчаків, то виходили вони назад "на волю" в глибокій задумі - чи то замислилися над побаченим та почутим від заарештованих, чи то розмірковували над своєю подальшою долею. У всякому разі, хочеться вірити, що ця екскурсія стане для них добрим уроком на чужих помилках і допоможе зробити в подальшому житті правильний вибір.

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.