Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:08:25

Про стан організації харчування учнів у школах Чернігова

16.11.2013   13:14

Стан організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах міста розглядався 14 листопада на засіданні колегії управління освіти Чернігівської міської ради. У роботі колегії взяв участь секретар міської ради Олег Шеремет.

Учасники заходу заслухали довідку про стан організації харчування учнів у школах міста начальника відділу виховної роботи та охорони дитинства управління освіти міської ради Наталії Фари. До уваги присутніх представлені основні показники охоплення гарячим харчуванням учнів 1-4-х класів по школах міста, у групах подовженого дня, а також харчування школярів різних вікових груп за кошти батьків. Так, охоплення гарячим харчуванням учнів початкової ланки складає майже 89 % дітей, у групах подовженого дня – 98 % дітей. Харчування за кошти батьків складає близько 60 % всіх школярів.

З інформацією про роботу комунального підприємства "Шкільне", яке  обслуговує учнів шкільних столових міста, виступив керівник Станіслав Смирнов. Він повідомив, що  товарообіг підприємства у минулому році склав  понад 16 млн. грн., з них 7,9 млн. грн. – за рахунок харчування за кошти батьків. За його словами, підприємство витратило 89 тис. грн. для придбання нового сучасного обладнання для шкільних столових, інвентарю, миючих засобів та ін. 

Втім, основним завданням підприємства С. Смирнов вважає організацію повноцінного харчування школярів, наближеного до відповідних фізіологічних норм, покращення якості харчування, різноманітності страв у меню та зростання культури обслуговування.

Звертаючись до педагогічних працівників навчальних закладів міста, Олег Шеремет підкреслив, що у руслі виконання соціальних ініціатив Президента України однією з найвищих соціальних цінностей держави є соціальний захист дітей, важливим аспектом якого є організація харчування.

"Питання організації харчування є одним з найбільш актуальних питань організації навчально-виховного процесу, адже раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для нормального розвитку дітей, укріплення дитячого організму", -  наголосив Олег Шеремет.

Виходячи з цього, Чернігівська міська рада велику увагу приділяє організації харчування дітей  у загальноосвітніх навчальних закладах міста, зауважив секретар міської ради. Він повідомив, що на ці потреби з міського бюджету виділено загалом близько 8 млн. грн. 

З метою найбільшого охоплення дітей гарячим харчуванням за рахунок міського бюджету харчуються діти наймолодшого шкільного віку – 1-4-х класів (4 грн. – оплата з міської скарбниці, 2,25 грн. – доплата батьків). Крім того, безкоштовне харчування у школах у поточному навчальному році отримують загалом 2470 учнів, з них: 276 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 463 дитини-інваліда, 1363 учня з багатодітних родин, 375 дітей з малозабезпечених та неблагополучних родин, 11 учнів, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС.

Директори шкіл та члени колегії обговорили найбільш проблемні питання. Підводячи підсумки роботи колегії, начальник управління освіти міської ради Володимир Купріяненко оголосив її рішення. Важливими напрямками роботи з організації харчування учнів шкіл міста визначено активізацію роботи щодо залучення більшої кількості учнів до організованого харчування та здіснення відповідного контролю за станом організації та якістю харчування учнів.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини