Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:29:58

Проведено Всеукраїнську наукову конференцію, присвячену 20-річчю відкриття кафедри психології ЧНПУ

14.11.2013   08:27

У Чернігові в приміщенні психолого-педагогічного факультету Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка відбулась Всеукраїнська наукова конференція «Четверті сіверянські соціально-психологічні читання», присвячена 20-річчю відкриття кафедри психології.

З вітальним словом до присутніх звернулись секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет та перший проректор, проректор із науково-педагогічної роботи ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка, доктор історичних наук, професор Володимир Дятлов. У заході також взяли участь науковці та психологи з інших міст нашої країни.

Олег Шеремет, звертаючись до всіх учасників конференції, висловив упевненість, що під час роботи будуть представлені не тільки успіхи й досягнення психологів, але й винесені на загальне обговорення наболілі питання, продиктовані, зокрема, змінами, що відбуваються в суспільстві, змінами, що наближають українську психологічну науку до загальноєвропейських і міжнародних стандартів. Він побажав усім учасникам нових професійних відкриттів і творчих досягнень на благо розвитку психологічної науки й практики в Україні.

Декан психолого-педагогічного факультету ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка, кандидат психологічних наук, доцент Микола Скок розповів про історію створення факультету та про основні завдання, які ставить перед собою кожен із викладачів.

Після закінчення пленарного засідання учасники конференції продовжили роботу в наукових секціях, де обговорили актуальні проблеми психології особистості та розвитку, соціальної психології, соціально-педагогічний вимір особистісного та суспільного розвитку.

 Довідково. Психолого-педагогічний факультет Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка був створений у 2004 році рішенням вченої ради університету. Але підготовку фахівців психологічного профілю в університеті започатковано ще з 1992 року, а соціально-педагогічного профілю – з 2000 року. Перші випуски студентів зі спеціальностей «Історія. Психологія» та «Історія. Соціальна педагогіка» були здійснені на базі історичного факультету.

На факультеті функціонують кафедри загальної та вікової психології; соціальної та практичної психології; екологічної психології та психічного здоров’я; соціальної педагогіки; українознавства, політології і соціології.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини