Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:31:38

Батьки не пускають дітей до школи, де учень влаштував хіматаку

29.10.2013   07:43Агенцiя

Люди не вірять, що в школі – безпечно. Вчителі і винуватець хіматаки досі знаходяться у лікарні

Батьки відмовляються вести дітей до Линовицької школи, бо бояться отруйних випарів. Там під час перерви дев’ятикласник обпікся невідомою речовиною з ампули, яка тріснула у його кишені.

Тиждень у школі були вимушені канікули, але симптоми отруєння не минають ні у дорослих, ні у дітей. За офіційними даними експертів-криміналістів, у ампулі була азотна кислота. Батьків запевняють, що отруйні речовини давно вивітрилися, а у приміщенні школи цілком безпечно, – йдеться в сюжеті ТСН.

Діти сидять вдома за сімома замками. А батьки переконані, що отрута нікуди не зникла, бо у школі досі важко дихати.

Хімічний інцидент стався у коридорі на третьому поверсі. Старшокласник поскаржився на біль у нозі, а вчителям та дітям забракло повітря. Вчителі із отруєння звернулися до медиків уже на наступний день, коли їм стало зовсім зле через оніміння кінцівок, першіння у горлі та кашель. Трьох вчителів відправили на лікування до Прилук.

За тиждень симптоми не минули. Втім, медики переконують, що нічого спільного з отруєнням у вчителів вони не бачать. Мовляв, це – просто загострення хронічних хвороб на тлі стресу.

Хоча експерти-криміналісти знайшли азотну кислоту на одязі школяра. Головний очевидець події, саме той девятикласник, який розчавив ампулу в кишені, каже, що речовина була яскравого бурого кольору. Зізнається, що спочатку сказав усім неправду, буцімто ампулу знайшов на вулиці. Він розповів, що взяв цей препарат у вчительки хімії у підсобному приміщенні.

Директор Віталій Нестерко запевняє, у школі такої отрути просто не могло бути.

Поки сперечаються експерти з очевидцями, освітяни наполягають на продовженні навчання.

Санітарні лікарі обстежили повітря у школі, МНС-ники зробили проби на радіацію. Запевняють, що у школі - безпечно.

Проте зараз із чотирьохсот учнів до школи ходять лише 30. Решта батьків чекають завершення слідства у справі.


http://tsn.ua/ukrayina/na-chernigivschini-batki-ne-puskayut-ditey-do-shkoli-de-stalasya-himataka-317653.html
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.