Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:38:44

Мелодія Першого вересня від Кернел

05.09.2013   08:55Агенцiя

Кожного року ранок першого вересневого дня повниться мелодійними звуками шкільного дзвоника. Вулиці міст і сіл розквітають від дитячого щебету, юнацьких посмішок та чарівної хуртовини осінніх айстр. Ностальгічні погляди дорослих, душевний щем, смуток і радість – переплітаються разом. Це наша країна зустрічає День знань - справжнє всенародне свято мудрості, доброти і людяності.

Беззаперечно, цей день завжди яскравий та насичений емоційною атмосферою. Голосні звуки урочистих мелодій, теплі слова поздоровлень хвилюють кожне людське серце, спонукають відгукнутися на заклик Першого дзвоника!

Хвилюючою та особливою стала мелодія Першого дзвоника для учнів, вчителів та батьків сіл чотирнадцяти районів Чернігівської, Полтавської та Сумської областей. Адже цьогоріч цю мелодію їм подарувала Компанія Кернел.

Минуло майже три місяці, як Компанія розпочала свою діяльність на цих землях. Коли у червні 2013 року підприємство «Дружба-Нова» увійшло до складу потужної агропромислової компанії Кернел, у багатьох виникало чимало запитань та сумнівів стосовно приходу на наші землі нового інвестора. Проте, з кожним днем ці побоювання відступають – робота є, гідна офіційна заробітна плата нараховується вчасно та стабільно, всіляка підтримка соціальних проектів з боку інвестора – все, що було обіцяне Компанією виконується на ділі.
 
Вересневе свято для школярів Кернел також не оминув увагою. Компанія організувала масштабний всеукраїнський першовересневий проект з метою привітання школярів підопічних сіл. В рамках проекту Кернел завітав у понад 200 українських шкіл у регіонах присутності, загалом витративши на корисні подарунки понад 500 000 грн. Зокрема на території «Дружби Нової» кошторис витрав становив 82 500 грн.
 
У недільний ранок представники Компанії з подарунками та щирими словами поздоровлень завітали в 54 сільських навчальних заклади Чернігівської, Сумської та Полтавської областей. Оргтехніка, принтери, ноутбуки, спортінвентар, подарункові набори канцелярських приладів для кожного (!) з 532 першокласників - Кернел зробив усе для того, щоб освіта на селі розвивалася, щоб кожний учень щоранку з інтересом йшов до школи, щоб мав можливість отримати якісні знання.

На шкільному подвір’ї Сокиринської ЗОШ І-ІІІ ступенів розпочалася урочиста лінійка. Цьогоріч вперше поріг цієї школи переступлять 15 першачків. Для них слова: «клас», «вчитель», «лінійка», «перерва», «форма», донині були чимось незвичним та новим. Тепер уже майже дорослі, вони впевнено покрокують в країну знань. З рук представника Кернел Ольги Мартищенко дітлахи з задоволенням приймають подарунки – шкільні набори канцелярського приладдя для першокласника. Тут і кольорові олівці, і альбоми для малювання, і кольоровий папір, і зошити, і навіть головний атрибут школяра – щоденник. Майструвати щось цікаве школярик зможе за допомогою спеціального набору з пластиліну, працюючи на спеціальній дошці. Кернел потурбувався про те, щоб кожний учень - першокласник отримав повний арсенал для якісного навчання та відмінних оцінок.

При перегляді вмісту подарункового набору в оченятах маленьких школярів з’являлася цікавість та нотки дитячої радості. «Тут є все. І пластилін, щоб виліплювати улюблених звіряток, і кольорові олівці для малювання. Це все мені подарував Кернел. Я ще дуже мало знаю про цю Компанію, але головне, що вона знає про мене, і не забула зробити мені сюрприз», - ділиться своїми враженнями першокласник Андрійко.

Батьки першокласників також не приховують своїх емоцій. Всім відомо, що сьогодні зібрати дитину до школи як то кажуть задоволення не з дешевих. Тому така ініціатива Компанії заслуговує лише похвальних відгуків. «Всі складові набору підібрані настільки завбачливо! - додає мама одного з першокласників, мешканка с. Сокиринці. - Першокласник отримав все, що необхідно у перші дні навчання. Найбільше радує те, що нам вручили не якісь сувеніри чи подарунки для очей преси. Ми отримали те, що справді необхідно нашим дітям. Те, на що у нас відверто не завжди вистачає коштів.  Ми дуже вдячні за таку турботу, за те, що Кернел не забуває про наші потреби. Ми переконуємося, що поруч з нами працює Компанія, якій можна довірити майбутнє своїх дітей»

Гарні відгуки про Кернел чутно і з уст керівників інших навчальних закладів підопічних сіл. Директорів приємно дивує той факт, що кернелівці зуміли охопити своєю присутністю всі освітні заклади, уважно поставитися до конкретних потреб кожного з них та знайти оптимальний варіант привітань для усіх школярів: і для першокласників, і для дорослих учнів і навіть для вчителів.

«У нас виховуються дійсно талановиті та перспективні діти, проблема в іншому – не завжди є реальна можливість розкрити їх потенціал. Не всі батьки мають достатньо коштів для того, щоб повноцінно зібрати своє чадо до школи. Та й у школі відсутнє необхідне фінансування для забезпечення всіх умов якісного навчання. Тому, набори для кожного первачка та ноутбук для школи – це значний внесок в освіту села. Дякуємо Кернел за те, що виявив бажання обробляти наші землі, працювати разом задля стабільності та достатку»,  – говорить Наталія Власенко, директор Васьківецької ЗОШ.

«Кернел намагається завжди стояти на сторожі захисту інтересів та потреб сільського населення. Ми розуміємо, що Україна починається з села, саме тому пріоритетним для нас є розвиток невеличких населених пунктів. Українське село має стати заможним, не зраджуючи споконвічній традиції залишатися осередком культурного відродження та виховання здорової нації. Задля цього Компанія щороку спрямовує на розвиток українських сіл понад 20 млн грн. У рамках угод про соціально-економічне партнерство, що є основою співпраці з кожною сільською радою, ми вирішуємо чимало проблем пов’язаних з поліпшенням сфери благоустрою, освітленням вулиць і ремонтом доріг. Підтримуються та фінансуються потреби місцевих установ освіти, культури, спорту, а також сфера духовності. Компанія є постійним учасником та організатором різноманітних святкувань – Днів села, Новорічних та різдвяних свят та різних шкільних свят. От і сьогодні ми за радістю вітаємо школярів. Сподіваємось, що зерна науки, отримані у шкільних стінах навчальних закладів, дадуть добрі сходи і зростуть у душах сьогоднішніх школярів щедрим урожаєм мудрості та натхнення» - розповідає Наталія Хвостова, Директор з персоналу та соціальної політики Кернел.

Довідка: Кернел - найбільша агропромислова компанія в Україні та СНД. Експортуючи щорічно більше 6 млн. тонн сільськогосподарської продукції, Кернел є ключовим постачальником соняшникової олії і шроту на міжнародні ринки і основним експортером зернових культур з чорноморського регіону. Виробничі активи компанії - це чорноземні сільгоспугіддя і сучасні олійноекстракційні заводи, логістика Кернел базується на сільськогосподарській інфраструктурі, що включає в себе найбільшу мережу елеваторів і глибоководних експортних терміналів. Одним з пріоритетних напрямків діяльності Компанії є сучасне виробництво сільгосппродукції. Земельні угіддя, які орендує Кернел, розташовані в більшості областей України. Всього більше 400 тис. га родючої землі обробляють досвідчені фахівці за допомогою використання інноваційних технологій і кращої сучасної техніки.

Фото прес-служби кампанії "Кернел" та газети "Срібнянщина".
Текст прес-служба "Кернел"

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини