Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:00:22

Що очікує на Грем’яцьку школу? ОФІЦІЙНО

18.07.2013   16:12Агенцiя

Чи справді гроші, виділені із державного бюджету на ремонт Грем’яцької школи Новгород-Сіверського району, зникли у невідомому напрямку?

Адже саме таку інформацію розповсюджено у багатьох ЗМІ минулого тижня.

Ще в листопаді минулого року батькам школярів повідомили, що розпочнеться капітальний ремонт приміщення навчального закладу. Щоб не зупиняти учбовий процес, дітей вирішили тимчасово перевести в інше приміщення.

З історії питання. 13 листопада 2012 року відділом освіти Новгород-Сіверської райдержадміністрації підписано відповідний договір із підприємством ПАТ “Новгород-Сіверська ПМК-86”. За місяць бригада робітників цієї організації демонтувала в класах Грем’яцької школи підлогу і систему опалення. Грошей за свою роботу будівельна організація не отримала, тож працівники припинили ремонтні роботи. Батьки і діти так і залишилися без оновленої школи. А ЗМІ звинуватили чиновників у руйнуванні школи і зникненні грошей.

16 липня цього року голова райдержадміністрації В’ячеслав Кауфман, голова районної ради Віктор Душин, начальник відділу освіти Ірина Зюзько, начальник Управління державної казначейської служби в районі Антоніна Примакова та виконавчий директор ПАТ “Новгород-Сіверська ПМК-86” Микола Рак зустрілися біля приміщення Грем’яцької школи з сільським активом, батьками учнів і педагогами.

Під час спілкування з місцевими жителями, В’ячеслав Кауфман повідомив: “У цьому році коштів з державного бюджету на ремонт Грем’яцької школи ще не виділено, тому роботи не відновлювались. Проте, за підсумками І півріччя 2013 року будуть внесені зміни до районного бюджету та виділені кошти на продовження ремонту школи. Питання про це буде розглядатись на сесії районної ради”.

Також ситуацію з коштами пояснювала людям керівник Управління державної казначейської служби в районі Антоніна Примакова. За її словами, у минулому році для капітального ремонту Грем’яцької школи було виділено 1,8 мільйона гривень з державного бюджету. Вказані кошти надійшли до Управління державної казначейської служби України у Новгород-Сіверському районі. Організація, що виграла тендер, розпочала роботи за власні кошти і виконала їх на 165 тис. грн. У кінці року згідно із законодавством невикористані кошти були повернуті до держбюджету”.

Голова райдержадміністрації В’ячеслав Кауфман повідомив колективу навчального закладу та батькам учнів, що на ремонт Грем’яцької школи додатково виділено 500 тис. грн з обласного бюджету. Також людям пообіцяли відновити ремонтні роботи у приміщенні школи упродовж найближчих двох тижнів. Очікується, що будівельники відремонтують систему опалення, замінять підлогу та, можливо, замінять вікна.

Сподіваємось, що новий навчальний рік діти розпочнуть у стінах відремонтованого навчального закладу.

Підготовлено Департаментом інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
за матеріалами РДТРК “Сіверська”

До теми: На Чернігівщині ремонт опорної сільської школи закінчився розвалом. ВІДЕО

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини