Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:24:03

“Рятувальник – мужня професія, гордість країни, веде боротьбу за безпеку людини”

18.05.2013   08:37

Під таким гаслом 16 травня в Чернігові пройшов обласний етап Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних. Вже в дев’ятнадцяте обласний Палац дітей та юнацтва приймав команди з різних куточків Чернігівщини.

Проходив цей захід в рамках “Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності”, який триває з 13 по 17 травня у всіх дошкільних та загальноосвітніх закладах Чернігівської області, адже навчання дітей правилам безпечної поведінки є невід’ємною частиною виховання підростаючого покоління.

Під час урочистого відкриття Фестивалю з привітальними словами звернулися заступник начальника Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в області полковник служби цивільного захисту Ігор Федоренко та начальник відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної роботи управління освіти і науки облдержадміністрації Олена Соронович.

У першому конкурсі “Візитка”, перемогу здобула команда ЗОШ №29 м. Чернігів. Друге і третє місця посіли команди Ріпкинської ЗОШ № 2 та Менської ЗОШ ім. Т.Г.Шевченка.

У другому конкурсі “Знавці” на ряд запитань з різних напрямків основ безпеки життєдіяльності найбільше правильних відповідей за найменший час надали команди ЗОШ № 29 м. Чернігова, Ніжинської ЗОШ № 10 та Новгород-Сіверської гімназії № 1.

У третьому конкурсі “Домашнє завдання” команди, використовуючи різні жанри мистецтва, демонстрували тематичні виступи за тематикою профілактики надзвичайних подій та про роботу рятувальників. Феєрія музики, пісень, віршів та гумору супроводжувала виступи юних пожежних. Журі оцінювало відповідність жанру, розкриття теми, виконавську майстерність, оригінальність сценарію та взаємозв’язок з аудиторією, а також гумор учасників.

У номінаціях “За краще оформлення виступу” та “За театральну майстерність” журі відзначило спеціальними призами Щорську ЗОШ № 1, “За влучний гумор” – Ріпкинську ЗОШ № 2, “За краще музичне оформлення” Кинашівську ЗОШ Борзнянського району. Спеціальним призом “Запальничка фестивалю” відзначили самого яскравого учасника Дмитра Нагорного з команди ДЮП Ніжинської ЗОШ № 10.

За результатами обласного фестивалю дружи юних пожежників перше місце і право представляти Чернігівщину на Всеукраїнських змаганнях виборола команда школи № 29 м. Чернігова. Друге і третє загальнокомандні місця у Ніжинської ЗОШ № 10 та Кинашівської ЗОШ Борзнянського району. Всі учасники отримали кубки, грамоти та подарунки та солодощі.

Фестиваль закінчився, проте робота з питань безпеки життєдіяльності, пропаганди здорового способу життя триває, адже попереду літо, найбільш корисна, але й небезпечна пора для маленьких громадян області.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини