Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:57:14

Ніжинський ліцей при НДУ ім.Гоголя у десятці кращих шкіл в Україні

19.04.2013   12:42Агенцiя

У свіжому номері від 19 квітня журнал “Фокус” спільно з Телевізійної службою новин каналу 1+1 представляє рейтинг 50 кращих шкіл України.

Ніжинський ліцей при НДУ ім. Миколи Гоголя

Ніжинський ліцей при НДУ ім. Миколи Гоголя

При підготовці рейтингу “Фокус” проаналізував результати зовнішнього незалежного тестування (ЗНО) більше 12 тисяч загальноосвітніх навчальних закладів. Рейтинг шкіл видання публікує вдруге.

Перше місце в рейтингу зайняв Києво-Печерський ліцей № 171 “Лідер”. У столичному ліцеї найбільша кількість випускників, що набрали на зовнішньому тестуванні високі бали, а 14 учнів показали максимальний результат.

Другий рядок рейтингу зайняв торішній лідер – Львівський фізико-математичний ліцей. “Фокус” зазначає, що слава цього навчального закладу виходить далеко за межі рідного міста. Сильна підготовка і як результат – 16 випускників, які набрали вищий бал на ЗНО, забезпечили ліцею місце в трійці лідерів. На третьому місці- київський ліцей “Інтелект”.

Кузнею математичних геніїв журнал “Фокус” називає Український фізико-математичний ліцей Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Підготувавши 20 випускників, які здали тестування з математики на 200 балів, цей навчальний заклад посів 8-е місце в списку кращих українських шкіл.

Рейтинг показав, що найсильніші школи країни знаходяться в Києві. У підсумковий список кращих загальноосвітніх навчальних закладів потрапили 16 столичних шкіл – третина рейтингу. Відразу декілька позицій зайняли Львів, Донецьк, Дніпропетровськ і Вінниця. Південь країни в рейтингу представлений слабо – в списку всього по одній школі з Одеси, Миколаєва, Херсона та Севастополя.

Якісною середньою освітою можуть похвалитися не тільки великі міста, розповідає видання. Так, ліцей Ніжинської міськради при НГУ ім. М. Гоголя зайняв 10-й рядок рейтингу – там два випускники, які здали ЗНО на 200 балів. Також у списку є ліцеї Славутича та Горлівки і гімназія з Коломиї.

Цього разу з кращими школами країни українці можуть познайомитися не тільки на сторінках журналу, а й в ефірі телеканалу 1 +1. Журналісти ТСН розкажуть в ефірі основного випуску новин о 19.30 про кращі школи кожного регіону, а також порівняють вартість навчання в школах-переможцях.

Цього року “Фокус” скорегував систему оцінки шкіл. Тепер місце школи в рейтингу залежить від кожного учня, а точніше від його результатів зовнішнього тестування. Так, чим більше учнів показали кращі результати за ключовими предметів (української мови та літератури, історії України, математики, фізики, хімії, біології, географії та англійської мови), тим вище піднімається школа.

Топ-10 українських шкіл. Повний список читайте в журналі “Фокус” від 19 квітня 2013:

1. Києво-Печерський ліцей № 171 “Лідер”, м.Київ
2. Львівський фізико-математичний ліцей при Львівському національному університеті ім. Івана Франка, м.Львів
3. Ліцей “Інтелект”, м.Київ
4. Український гуманітарний ліцей Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, м.Київ
5. Технічний ліцей НТУУ “КПІ”, м.Київ
6. Дніпропетровський ліцей інформаційних технологій при ДНУ ім. Олеся Гончара, м. Дніпропетровськ
7. Українсько-Американський ліцей, м. Дніпропетровськ
8. Український фізико-математичний ліцей Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, м. Київ
9. Природно-науковий ліцей № 145, м. Київ
10. Ніжинський ліцей при НДУ ім. Миколи Гоголя, м. Ніжин

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини