Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:02:05

Учні та вчителі школи №17 м.Чернігова тренувалися виживати у надзвичайних умовах

11.04.2013   10:36Агенцiя

8 квітня для керівного складу навчальних закладів нашого міста на базі ЗНЗ №17 було проведено показовий День цивільного захисту.

Комплексне об’єктове тренування було як підсумкове заняття з практичної перевірки рівня знань та навичок з безпеки життєдіяльності, отриманих учнями упродовж року.

Розпочався день засіданням штабу  ЦЗ під керівництвом начальника ЦЗ Коломійцевої Вікторії Петрівни.

Потім на лінійці до присутніх було доведено мету та завдання Дня ЦЗ, а також План проведення.

Вчителі та учні школи представили  гостям виховні заняття з цивільного захисту. В рамках цих заходів з учнями провели бесіди представники НМЦ ЦЗ та БЖД Чернігівської області, представники Управління ДСНС України в області, учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Виступи були цікавими та зворушливими і дуже сподобалися дітям.

Згідно Плану розпочався наступний етап заходу – комплексне об'єктове тренування. Було проведено оповіщення учасників навчально-виховного процесу. Учні школи під керівництвом учителів організовано, без паніки, згідно із планом евакуації покинули приміщення школи. Ланка зв'язку та оповіщення продублювала отриману інформацію про небезпеку, ланка охорони громадського порядку не допустила скупчення учнів на сходових маршах та на виході їх із приміщення. Санітарний пост був готовий надати допомогу потерпілим. Командир ланки зв’язку вчасно оповістила відповідні служби міста про небезпеку у школі. Була готова до дій і ланка пожежогасіння.

Після евакуації вчителі доповіли начальнику штабу ЦЗ про те що всі учні виведені з приміщення школи. Начальник ЦЗ довела до присутніх, що на території школи виявлено небезпечний предмет. Далі кінологічна служба МВС, яка прибула на місце події обстежила територію навчального закладу, треновані собаки знайшли «вибухівку» та позначили місце знахідки.

Далі співробітники групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Чернігівської області вивезли небезпечний предмет з території школи для подальшого знешкодження. Кінологи показали дітям як їхні собаки чітко вміють виконувати різні команди, потім на території школи розгорнули своє спорядження піротехніки та змістовно пояснили дітям для яких конкретно завдань воно використовується.

Також в цей день в школі відбулась виставка малюнків «Життя в безпеці – безпека в житті», «Веселі старти», різні змагання та вікторини присвячені цивільному захисту та безпеці життєдіяльності.

Показовий день ЦО був проведений на достатньому організаційно-методичному  рівні. Успіх його великою мірою залежав від його завчасної підготовки, чіткого керівництва, підбору заходів та правильного визначення складу учасників.

Олексій Моргун
викладач НМЦ ЦЗ та БЖД
Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини