Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:13:17

Курс для військовослужбовців «Комп’ютерна графіка і дизайн»

06.04.2013   12:36

6 квітня розпочалося навчання за курсом «Комп’ютерна графіка і дизайн» для військовослужбовців, що звільняються або плануються на звільнення зі Збройних сил України у зв’язку з їх реформуванням.

 Навчання триватиме в Центрі підвищення кваліфікації кадрів протягом 2 місяців в рамках Програми «НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців».

З побажаннями  успішного навчання до слухачів звернувся менеджер програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців Крістофер Штаудт. Він розповів про досвід впровадження програми в Україні, та складові її фінансування. «Цього року за нашою програмою проходять навчання близько 800 військовослужбовців у 26 містах України. За час  функціонування програми в ній взяли участь до 5700 чоловік». Пан Штаудт навів інші приклади подібних проектів, що діяли та запроваджуються в країнах Африки, Середньої Азії, Балкан та Росії.

«Мета програми – адаптація  службовців до цивільного життя. Знання комп’ютера на сьогоднішній день вже стало звичною вимогою будь-кого з роботодавців. Інше питання, якими знаннями володіє той, хто влаштовується на роботу», – зазначив директор Центру Володимир Бойко, розповідаючи про перелік тем, що опанують слухачі протягом найближчих двох місяців.

У відкритті навчання також взяли участь заступник начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Меженний та заступник обласного військового комісара Олександр Лапа. Вони відзначили наукову та викладацьку базу Центру, сприятливу психологічну атмосферу для отримання необхідних знань та висловили впевненість, що отримані знання будуть корисними та стануть в нагоді військовослужбовцям у їх подальшому житті та працевлаштуванні.

Цьогоріч  програми комп’ютерної графіки та дизайну в Центрі опановуватимуть 20 військовослужбовців. Програма навчання розрахована на 224 академічні години і є частиною співробітництва між Україною та НАТО у сфері перепідготовки та адаптації до цивільного життя військовослужбовців.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.