Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:28:33

38 учнів представляють Чернігів у ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад

03.04.2013   10:13Агенцiя

Днями розпочався ІV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад, який триватиме до 5 квітня. У цьому етапі змагатимуться 38 учнів шкіл Чернігова, які стали переможцями обласного туру олімпіад.

У 2012-2013 навчальному році у III обласному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін взяли участь загалом 158 учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста з 20 навчальних предметів. З них 136 учнів (80%) стали переможцями: 38 учнів отримали диплом І ступеня, 57 учнів – ІІ ступеня, а 41 учень – ІІІ ступеня.

Учнівські команди шкіл міста у ІІІ турі олімпіад вибороли перші місця з предметів: екології, астрономії, російської мови та літератури, педагогіки і психології. Ці предмети, згідно з наказом Міністерства освіти і науки України, порівняно недавно включені до переліку дисциплін Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів.

А з традиційних базових дисциплін: англійської, німецької мови, правознавства, астрономії, трудового навчання, хімії, інформатики, російської мови й фізичної культури всі без винятку учасники отримали дипломи І-ІІІ ступенів.

Серед кращих навчальних закладів з найбільш високими показниками у змаганнях відзначені: ЗСШФМП № 12 – 19 дипломів, СЗНЗ № 1 – 17 дипломів, ліцей № 15 – 16 дипломів, СЗНЗ № 2 – 12 дипломів.


За повідомленням науково-методичного центру управління освіти міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.