Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:34:33

Підсумки першої Базової ФРІ-школи в м.Чернігів

20.03.2013   08:42Агенцiя

16-17 березеня в місті Чернігів на базі Чернігівського державного інституту економіки і управління, за сприянням студентської ради ЧДІЕУ відбулася Базова ФРІ-школа.

Підсумки першої Базової ФРІ-школи в м.Чернігів

Підсумки першої Базової ФРІ-школи в м.Чернігів

 Організатором освітньо-мотиваційного заходу стала ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ).

Учасниками стали молодь, учні та студенти різних ВНЗ м.Чернігів. Тренерами були заступник голови ВМГО ФРІ Діма Дядик, заступник голови медіа-служби – Богдан Долінце, Оля Івкіна та Анастасія Підтоптана із Київського міського осередку ФРІ та експерт з питань взаємодії ГО та бізнесу - Таня Пекур.

Учасники школи

В проекті всього прийняло участь 19 учасників, які отримали корисні знання, що будуть їм у нагоді у подальшій громадській діяльності та самореалізації.

Учасникам було прочитано наступні теми:

- вступ до Громадської діяльності;
- проектний менеджмент;
- публічний виступ
- лідерство;
- робота зі ЗМІ;
- нові медіа;
- взаємодія ГО та бізнесу.

“Приємна компанія, досвідчені тренери та багато знать – найкраща суміш для вихідних! Нові знайомства, друзі, можливість реалізувати власні проект, що може бути краще?” – коментар учасниці школи, Анастасії Бескровної.

Робота учасників в групах над проектами

“Школа дуже сподобалась, цікаво і в зрозумілій формі доповідачі розповідали про основи ГО. Приємно вразили учасники, їх відкритість та допитливість. Родзинкою школи, для мене, був діалог з Тетяною, яка представляла сферу бізнесу в нашому місті, вона відповіла на хвилюючі мене питання і я отримала корисної поради для подальшої роботи.” – коментар учасниці школи, Світлани Ярошенко.

Презентація проектів

“Ми робили все можливе: від веселої розминки до вирішування логічних задач. Ці знання, що я отримала на ФРІ-школі 100% покращать мої навички роботи в громадських організаціях.” – один з організаторів ФРІ школи, Віка Богдан.

“Неформальні знання дають змогу людині відкрити себе з іншої сторони, і подивитися на речі, що нас оточують під іншим кутом зору. Схожі ініціативи підтримували і будемо підтримувати завжди, адже наш інститут сприяє всебічному розвитку особистих якостей студентів.” – представник студентської ради ЧДІЕУ, Роман Васько.

Процес навчання

Оля Івкіна, тренер: “Учасники школи виявились всебічно розвиненими, позитивними і відкритими до нового молодими людьми. Дуже вдячна їм за теплий прийом і цікавий обмін досвідом. Сподіваюсь, що на цьому наша співпраця не закінчиться і ми невдовзі побачимось знову”.

Побажаємо учасникам реалізації власних проектів та сподіваємося на появу ФРІшників і на Чернігівщині!

 fri.com.ua

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.