Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:04:35

Повагу до закону та навички здорового способу життя виховувати змалку

06.03.2013   09:45

Співробітники підрозділів кримінальної міліції у справах дітей та з питань боротьби з незаконним обігом наркотиків минулого тижня продовжили спільну діяльність, спрямовану на надання допомоги школі у здійсненні однієї з її основних функцій, а саме виховної.

Школа вчить не лише знанням, вона виховує, надає досвіду спілкування з однолітками, розширює світогляд дитини. В цей період, коли дитячі душі, характери ще остаточно не усталилися, не сформувалися, вмілий майстер може виліпити з них, наче з пластиліну, або порядну людину або “закінченого” покидька.

Саме тому працівники кримінальної міліції в справах дітей та підрозділів боротьби з незаконним обігом наркотиків вирушають до школи, в класи, щоб провести з дітьми так званий “урок безпеки”. Цього разу місцем зустрічі стала спеціалізована загальноосвітня школа №1 міста Чернігова, а слухачами – майже сотня п’ятикласників.

У дітей настільки юного віку роль основної діяльності ще поділяють гра та навчання. Тому працівники міліції вирішили застосувати обидва ці види, тобто здійснити навчання через гру. В ході конкурсу створені тут же команди-учасниці, кожна з яких представляла один з 5-х класів, спробували сформулювати мету і визначити основні умови її досягнення. При цьому всі команди однією з необхідних умов досягнення статусу успішної людини назвали повагу до закону, а також неприйняття наркотиків, алкоголю або тютюнопаління. Тобто, лектору в міліцейських погонах вдалося міцно пов’язати у свідомості юних слухачів базові поняття успішності, законослухняності та ведення здорового способу життя.

Крім цього, у дітлахів, які ще не вивчають шкільного курсу основ правознавства, вже сформовано первинне розуміння понять правопорушення та злочину, як і усвідомлення того, що негідним вчинком інколи може вважатися не тільки дія, а й бездіяльність у той момент, коли потрібно було діяти.

Добра наука не буває занадто ранньою, – переконані працівники міліції. Тому краще спонукати дітей рости законослухняними вже зараз, у 5-му класі, ніж виправляти вади їхньої поведінки років за 3 або 5. Бо тоді ціна зневаги до закону, безпеки або власного здоров’я може виявитися вже зависокою.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.