Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:38:59

У прокуратурі Чернігівської області "розібрали" роботу за минулий рік

02.03.2013   09:21

У прокуратурі області відбулась міжвідомча нарада з питань захисту соціальних, майнових та житлових прав та інтересів громадян

У прокуратурі Чернігівської області під головуванням заступника прокурора області Олега Підгайного відбулася міжвідомча нарада з питань представницької діяльності щодо захисту у суді соціальних, майнових, житлових, інших прав та інтересів громадян.

У нараді взяли участь керівники  територіальних органів Пенсійного фонду, Держінспекцій з питань праці та сільського господарства, ряду департаментів облдержадміністрації.

Учасники наради зазначили, що протягом 2012 року на захист інтересів соціально незахищених громадян пред’явлено 310 позовних заяв, за результатами розгляду яких до стягнення присуджено понад 2 млн. грн.

Зокрема, за втручання прокурора Куликівського району судом поновлено особисті права 8 інвалідів, які утримуються в геріатричному будинку. Громадяни понад 50 років не мали документів, що посвідчують їх особу, а тому не у повному обсязі могли користуватися гарантованими державою правами.

За позовом прокурора Менського району окружним адмінсудом встановлено статус учасника бойових дій інваліду ІІ групи Адаменку В.В. Аналогічний позов пред’явлено прокурором Борзнянського району в інтересах Стрішного І.В.

За позовами прокурора  Талалаївського району поновлено права понад 100 громадян – членів колишнього колективного сільгосппідприємства.

Захищено житлові права понад 300 мешканців двох гуртожитків

Судом задоволено позов прокурора  Носівського району про стягнення з приватного підприємства на користь мешканців села Хотинівка 20 тис. грн. збитків за самовільне використання їх земельних ділянок.

Забезпечено обов’язкову  участь прокурора при розгляді справ  на захист інтересів громадян, які  в силу майнового чи фізичного  стану не спроможні захистити  себе в судовому порядку.

За підсумками обговорення прийнято рішення про вжиття додаткових заходів до забезпечення належної реалізації конституційних прав соціально незахищених громадян, розроблено низку конкретних заходів, виконання яких сприятиме вирішенню існуючих проблемних питань.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини