Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:47:31

Інвестиційні дослідження – на рівень світових стандартів

27.02.2013   16:08Агенцiя

21 лютого у Києві фінішував регіональний етап ІІІ Міжнародного студентського конкурсу з інвестиційних досліджень в Україні “CFA Institute Research Challenge in Ukraine”. Мета конкурсу – наблизити практику інвестиційного бізнесу до сучасної освіти.

Організатором конкурсу з інвестиційних досліджень в нашій країні виступає Українське товариство інвестиційних професіоналів CFA Ukraine. Такий конкурс проводиться третій рік поспіль і вже встиг здобути неабияку популярність серед провідних вищих навчальних закладів країни.

Загалом у всьому світі для участі у інвестиційному дослідженні зареєструвалося 750 команд, в тому числі 25 команд з України. Саме така кількість команд-конкурсантів дозволила Україні збільшити квоту учасників у регіональному та світовому фіналах CFA Institute Research Challenge, що відбудуться в квітні у Лондоні. По активності участі у ІІІ Міжнародному студентському конкурсі з інвестиційних досліджень Україна увійшла в трійку країн-лідерів.

Враховуючи престижність конкурсу у світі, справжньою несподіванкою і ваговим здобутком стала участь команди Чернігівського державного інституту економіки і управління у складі капітана Мартиненко Катерини, Демиденко Інни, Колюки Юлії, Шатирка Дмитра та Христового Артема під керівництвом кандидата економічних наук, декана фінансово-економічного факультету Ремньової Людмили Михайлівни. Команда ЧДІЕУ успішно пройшла відбірковий етап, приймала участь у відкритті конкурсу у м. Києві наприкінці жовтня 2012 року, а потім два місяці напружено займалася інвестиційним дослідженням публічної компанії і представила свій звіт на розгляд журі. Завдяки участі в конкурсі студенти змогли розширити бачення інвестиційної професії сьогодні та зрозуміти вимоги до аналітика-професіонала.

Конкуренція за участь у фіналі була досить напруженою, адже змагатись нашій команді довелось з провідними ВНЗ країни. І незважаючи на те, що до фіналу пройти не вдалось, журі відмітило високий рівень інвестиційного дослідження команди ЧДІЕУ і запросило її прийняти участь у фіналі в якості гостей. До речі, переможцями стали Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка та Київська школа економіки. Саме ці дві команди будуть захищати честь нашої країни у Лондоні. Тож побажаємо їм успіхів і творчого натхнення.

Хочеться привітати команду ЧДІЕУ з успішним дебютом і побажати студентам використати набутий досвід в житті для підкорення нових висот.

ЧДІЕУ

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.