Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:14:31

Клуби для дітей - поряд із домом!

26.02.2013   12:37Агенцiя

«Юність», «Чайка», «Фортуна», «Берегиня», «Зодіак» - ці та багато інших клубів для дітей та підлітків працюють у Чернігові під девізом «Ми - поруч! Ми - за крок від дому!»

Клуби для дітей - поряд із домом!

Клуби для дітей - поряд із домом!

Тут трудяться досвідчені педагоги-організатори, керівники гуртків, які ведуть різноманітні заняття.

Всі ці клуби (а в Чернігові їх 20) об'єднує комунальний позашкільний навчальний заклад «Центр по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання», яке очолює В'ячеслав Давидов. Напрямки роботи клубів різні і цікаві: туристична робота, краєзнавство, декоративно-прикладне мистецтво, спортивний напрям і інші.

Клуб «Камертон», який знаходиться в мікрорайоні «Льотного училища», і куди ми заглянули «на вогник», став постійним місцем зустрічі гайдів (це громадська організація для дівчаток, на зразок скаутів). Крім того, в клубі активно вивчають англійську мову, проходять різноманітні розвиваючі та пізнавальні заходи. Наприклад, до Дня закоханих пройшла вікторина англійською мовою, присвячена історії цього свята. Про це нам розповіла педагог-організатор клубу «Камертон» Марина Ковтун.

- Наш клуб знаходиться в спальному районі, де немає танцювальних гуртків, спортивних секцій, музичних шкіл, тому в позаурочний час діти із задоволенням приходять до нас на заняття, - розповіла нашим читачам Марина Ігорівна. - Я допомагаю дітям у вивченні англійської мови. Поруч з нами розташоване клуб «Джерельце», де більше уваги приділяють пішохідного туризму. Батьки дуже задоволені, що після уроків їхні діти перебувають під доглядом, що вони розвиваються і дізнаються щось нове, беруть участь у конкурсах, виставках, квестах.

За словами Марини Ковтун, життя в «Центрі по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання» кипить. Наприклад, на початку лютого в Міському парку культури та відпочинку відбулися «Зимові олімпійські забави» - спортивні змагання, під час яких чернігівські діти могли і побігати, і пострибати, і поспілкуватися з відомою біатлоністской Ніною Лемеш. До Дня закоханих в Центрі провели традиційний конкурс «Містер і міс Че», в якому брали участь представники всіх клубів Чернігова.

В даний час вихованці та їх педагоги приступили до підготовки щорічного конкурсу КВК серед клубних команд Центру. Цей конкурс отримав назву «Веселий пінгвін». Слід зазначити, що і під час канікул двері клубів за місцем проживання відкриті для всіх бажаючих. Тому в багатьох батьків перестане "боліти голова", чим зайняти дитину. У літній період будуть проводитись ігротеки, майстер-класи, екскурсії, в проведенні яких педагогам-організаторам допоможуть волонтери та студенти-практиканти.

Один з важливих напрямків в роботі Центру - залучення дітей з особливими потребами до активної участі в житті клубів. Так, в період новорічних свят в клубах за місцем проживання пройшов ряд заходів, учасниками яких були вихованці клубів та діти-інваліди. Цей досвід згуртував дітей та показав, що така співпраця - корисно, актуальний і перспективний. А це означає, що Центр і надалі має намір продовжувати спільну роботу з організаціями, які займаються адаптацією дітей з обмеженими можливостями.

Про те, де працює найближчий до вас клуб для дітей і підлітків, які гуртки в ньому діють, можна дізнатися за тел.: 5-34-31. Або ж шукайте інформацію на інтернет-сторінці Центру по роботі з дітьми та молоддю за адресою www.dozvillya.edukit.cn.ua

Вікторія Кудіна

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.