Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:09:00

УВАГА! Конкурс талантів для “особливих” діток

11.02.2013   14:47Агенцiя

Проведення такого конкурсу ініціює громадська організація “Голос батьків”, що об’єднує батьків дітей з особливими потребами, в першу чергу – з вадами зору та з ДЦП.

Конкурс талантів для “особливих” діток

Конкурс талантів для “особливих” діток

Запрошуючи на зустрічі різних фахівців, спілкуючись між собою, батьки вчаться підтримувати одне одного та краще розуміти своїх синів і дочок.

– Одна з форм роботи “Голосу батьків” – організація творчих розвиваючих занять для дітей з особливими потребами та їхніх батьків, – розповідає читачам менеджер проектів цієї організації Олена Трубенок. – Так, упродовж минулого року ми проводили різноманітні майстер-класи: з ляльки-мотанки, ліпки, вишивання стрічками, декупажу, квілінгу та інші. Напередодні Нового року вчилися готувати торти без випікання, з печива. А перед Різдвом вчили та співали колядки та щедрівки. В ході одного з таких занять и народилася ідея – провести конкурс талантів серед дітей з обмеженими можливостями.

За словами Олени Трубенок, жанри цього конкурсу не обмежені. Участь у ньому можуть взяти не тільки талановиті виконавці пісень, музиканти чи танцюристи, а й вправні спортсмени, художники, майстри декоративно-вжиткової творчості, цікаві автори віршів і прози. Все, що дитина робить добре – наприклад, пече тістечка, колекціонує фіалки чи кактуси (і в неї їх понад 100 видів), вправно володіє футбольним м’ячем – можна представити у вигляді відео-роліка чи презентації з фотографіями та коментарями!

До проведення цього конкурсу “Голос батьків” залучає й інші громадські організації, вже поширює інформацію про нього серед навчальних закладів, які опікуються дітьми з обмеженими можливостями. Віковий діапазон учасників конкурсу – від 3 до 18 років, але буде три вікових категорії: від 3 до 8, з 8 до 13, з 13 до 18. У кожній з категорій буде вручений головний приз, але кожен з учасників також отримає подарунок.

– Ми прагнемо показати, що таланти дітей з обмеженими можливостями можуть бути різним! Прагнемо вселити віру, що життя має різноманітні прояви, – продовжує розповідати Олена Трубенок. – З іншого боку, ми хочемо показати людям, котрі вважають себе в чомусь обмеженими, що їхні можливості набагато ширші, ніж вони самі уявляють. Я переконана: талант все одно знаходить можливість себе проявити, навіть якщо дитина має якісь вади.

Увага! Заявки від учасників організатори конкурсу приймають до 28 лютого, а сам конкурс відбудеться в середині березня. Звертайтеся в офіс ГО “Голос батьків” за адресою: вул. Шевченка, 27, оф. 9 (обов’язково попередньо зателефонуйте за номером 930736 чи 0681203690 (Олена), 0509683349 (Ольга), 933782 (Марина).

Вікторія Сидорова

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.