Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 11:58:07

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

19.03.2024   10:32Агенцiя

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Найбільшу частку у загальній сумі (58 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 838 млн гривень.
Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 336,5 млн грн (23,3 відс. загальної суми надходжень до місцевих бюджетів).
Податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість, транспорт) сплачено 150 млн грн (10,4 відс. доходів місцевих бюджетів).
Акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та акцизного податку на пальне надійшло 54 млн грн (3,8 відс.).
Решта податків і зборів у загальній сумі становить 4,5 відс.: податку на прибуток сплачено 12 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 46 млн грн, екологічного податку – 2,8 млн гривень.  
Майже четверту частину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечено платниками, що відносяться до сфери сільського господарства (22,3 відс. загальної суми або 322 млн грн). Також значні суми сплатили підприємства державного управління, освіти та охорони здоров’я  (17,5 відс. або 253 млн грн), промислові підприємства (14,6 відс. або 211 млн грн). Від громадян надійшло 305 млн грн податків з підприємницької діяльності, плати за майно, податку на доходи (21,1 відс. загальної суми надходжень).
Галузь торгівлі та громадського харчування поповнила бюджети на 129 млн грн (8,9 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – на 50 млн грн (3,4 відс.), лісового господарства – на 47 млн грн (3,2 відс.), будівництва – на 19 млн гривень (1,3 відс.).

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.