Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 09:53:50

За січень-лютий 2024 року платниками Чернігівщини сплачено 4,8 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

18.03.2024   10:08Агенцiя

До бюджетів усіх рівнів Чернігівської області платниками податків у січні-лютому 2024 року сплачено 3,1 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 4,8 відс. (на 140 млн грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2023 року. Єдиного соціального внеску надійшло 1,7 млрд гривень, що на рівні двох місяців 2022 року.

Зокрема, до державного бюджету спрямовано 1,6 млрд грн, що становить 53 відс. загальної суми сплачених податків. Значна частина надходжень забезпечена від сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 893 млн грн (54,6 відс. надходжень до державного бюджету), податку на додану вартість – 471 млн грн (28,8 відс.), рентних платежів за користування природними ресурсами – 184 млн грн (11,2 відс.) та податку на прибуток – 64 млн грн (3,9 відс.). Сума сплачених до державного бюджету платежів зросла на 40,8 відс. (+474 млн грн) порівняно з аналогічним періодом 2023 року.
До місцевих бюджетів усіх рівнів платниками податків сплачено 1,4 млрд грн (47 відс. в загальній сумі надходжень), в тому числі податку на доходи фізичних осіб – 838 млн грн (58 відс. в загальнообласній сумі надходжень до місцевих бюджетів), єдиного податку – 336,5 млн грн (23,3 відс.), податку на майно – майже 150 млн грн (10,4 відс.). У співставних умовах (з врахуванням внесених до законодавства змін щодо порядку спрямування податку на доходи у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців) спостерігається зростання доходів місцевих бюджетів на 23 відс. у порівнянні з відповідним періодом 2022 року від збільшення надходжень податку на доходи у вигляді заробітної плати, єдиного податку, рентної плати за користування природними ресурсами, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції.
За січень-лютий 2024 року найбільшу частку у надходженнях податків, зборів та платежів до Зведеного бюджету Чернігівської області становить сплата суб’єктами господарювання по таких галузях:
- державне управління, оборона, охорона правопорядку, освіта та охорона здоров’я – 30 відс.,
- сільське та лісове господарство – 19,2 відс.,
- переробна промисловість – 8,6 відс.,
- добувна промисловість – 6,6 відс.,
- оптова і роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 7,4 відс.,
- діяльність у сфері виробництва та розподілення електроенергії, газу та води – 4,3 відс,
- будівництво – 2,5 відс.
Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує платникам податків за належне виконання своїх обов’язків щодо сплати податків до бюджетів та єдиного внеску.

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.