Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 17:37:47

Про кредитування прикордонного бізнесу – у діалозі Чернігівської ОВА з ПриватБанком

21.02.2024   10:02Агенцiя

В умовах війни підприємцям, чиї виробничі потужності розташовані на території можливих бойових дій, нелегко отримати доступ до банківських кредитів.

 Це питання порушив минулого тижня на Раді територіальних громад області голова Корюківської громади Ратан Ахмедов. Сьогодні ж з цього приводу в ОВА відбулася зустріч з представниками АТ КБ «ПриватБанк», чиї відділення найбільш представлені в регіоні.

    «Питання актуальне, враховуючи те, що бізнес достатньо постраждав під час повномасштабного вторгнення. На жаль, прикордоння продовжує потерпати від щоденних обстрілів. Також ускладнює ведення підприємницької діяльності замінованість території та певні оборонні дії з боку наших військових. Тому зараз маємо підтримати наш малий та середній бізнес, якому, порівняно з великим, треба докласти більше зусиль, щоб вижити», – зауважив перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем.

На консолідації зусиль щодо підтримки бізнесу у прикордонні наголосив і Ратан Ахмедов, взявши участь у нараді онлайн.

Зі свого боку, представники ПриватБанку запевнили, що готові співпрацювати задля покращення ситуації, що склалася. Так, згідно з кредитною політикою, дійсно враховується «колір» зони, тобто можливість ведення бойових дій (банк визначає це червоною зоною, де кредитування не здійснюється). Не слід забувати і про фінансові показники підприємства, що напряму впливають на видачу кредиту.

Крім того, заявників від малого та середнього бізнесу можуть розглядати в індивідуальному порядку через кредитний комітет, де будуть враховані всі наявні ризики.

Також у ПриватБанку готові розглядати кредитування в окремих населених пунктах громад, визначених Мінреінтеграції такими, де можливі бойові дії. Тут враховуватиметься безпекова складова.

До слова, найнижчою на ринку сьогодні залишається процентна ставка за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Практично всі позичальники обирають саме цю програму, завдяки якій можна і поповнити оборотні кошти, і оновити основні засоби. Активно користуються нею і підприємці Чернігівщини: з початку дії програми укладено 2422 кредитних договори на понад 8,4 млрд грн.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини