Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 травня, 13:10:23

До «Армії відновлення» на Чернігівщині залучено понад вісім тисяч осіб

13.01.2024   11:07Агенцiя

Урядовий проєкт «Армія відновлення» стартував у жовтні 2022 року. Його мета – залучення незайнятих громадян до суспільно корисних робіт, які в умовах воєнного стану мають оборонний характер або ж спрямовані на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, задоволення потреб Збройних Сил України, а також підтримку економіки області.

Роботи не потребують спеціальної професійної підготовки. Програма орієнтована на працездатних осіб, які за віком та станом здоров’я не мають обмежень для участі.

Про підсумки проєкту «Армія відновлення» на Чернігівщині у 2023 році розповіли сьогодні директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник та заступник директора Департаменту економічного розвитку ОДА Юрій Сухомлин на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Чернігівщина  однією із перших долучилась до реалізації проєкту. Як результат – область увійшла до п'ятірки областей з найбільшою кількістю залучених безробітних – більше 8 тисяч осіб.

    «У 2023 році 52 громади області ухвалили рішення про організацію таких робіт в умовах воєнного стану. Завдяки цьому вдалося розв’язати низку актуальних питань як для громад, так і для задоволення потреб Збройних сил України. Хочу нагадати, що ці види робіт в обов’язковому порядку погоджуються з військовим командуванням», – зазначив Юрій Сухомлин.

Фінансування участі безробітних у суспільно корисних роботах здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. За 2023 рік його розмір становив понад 41 мільйон гривень, на 2024 – прогнозуються видатки у розмірі 60 мільйонів.

Наразі оплата за відпрацьований місяць на суспільно корисних роботах складає до півтора мінімальних заробітних плат, тобто 10 650 гривень.

    «Минулого року обласною службою зайнятості були укладені договори з 76 підприємствами та організаціями. Всі ці роботи були спрямовані переважно на облаштування укриттів, прибирання та утримання у належному стані придорожніх смуг, плетіння маскувальних сіток, виготовлення окопних свічок, чергування у пунктах незламності, приготування їжі військовим», – розповіла Людмила Ключник.

Віднедавна до участі у суспільно корисних роботах за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття можуть залучатися незайняті внутрішньо переміщені особи без офіційного статусу безробітного. За 2023 рік таких 224, загалом же минулого року на суспільно корисні роботи направлено 8354 особи. Найбільше – у Чернігівській, Вертіївській, Борзнянській, Варвинській, Городнянській, Крутівській, Бахмацькій громадах.

    «Наразі середній розмір допомоги по безробіттю складає 4053 гривні, тому участь у суспільно корисних роботах – це можливість отримувати заробітну плату, здобувати страховий стаж, а також долучатись до підтримки економічного фронту не втративши при цьому статус безробітного», – зауважила Людмила Ключник.
 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини