Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 08:48:02

Деревообробна галузь Чернігівщини: в область приїхали підприємці з дванадцяти регіонів країни

23.11.2023   13:35Агенцiя

В Україні реалізовують національний проєкт «Відновлення економіки країни». Ця ініціатива є частиною Проєкту "Зміцнення громадської довіри в Україні" - UCBI, який підтримує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Саме завдяки цьому проєкту підприємці з різних куточків країни мають змогу взяти участь в стаді-турах у прифронтових регіонах нашої держави, побачити як там працює бізнес, налагодити контакти та співпрацю, а головне – знайти для себе нові можливості.
Саме в рамках цього проєкту на Чернігівщині відбувся стаді-тур для малого і середнього бізнесу в напрямі деревообробної галузі, який організували команда ГО «Розвиток бізнес сектору України», представники Чернігівської торгово-промислової палати та представники Чернігівської ОВА.
«Вважаю, що нам є чимпишатися. Ми маємо наш незламний бізнес, який витримав ці непрост ічаси, який відновлюється, на скільки є сили, який знову завойовує втрачені під час вимушеного простою ринки і який весь час розвивається. Величезна подяка бізнесу Чернігівщини, який забезпечує розвиток регіону», - сказала Олександра Хомик, директорка департаменту економічного розвитку Чернігівської ОВА.
Як наголосила Олександра Хомик, Чернігівщина втратила три тисячі робочих місць з початку повномасштабного вторгнення. На цей час, лише частина з них відновилася, інша - релокувалася на західну Україну.
«Відверто кажучи, я не очікував, що наш бізнес буде таким активним у міжрегіональних контактах та поїздках. Це просто чудово. Більше того, скажу, що ми вже дивимось на вторинні контакти, коли ми бачимо, що завдяки знайомствам приїжджали колеги з інших областей на наші підприємства. Це свідчить про те, що пішли справді гарні хвилі співпраці», - наголосив президент Чернігівської ТПП Костянтин Іванов.
До участі у стаді-турі запросили представників деревообробних підприємств, які зацікавлені у співпраці з іншими підприємствами з шести прифронтових регіонів України у сфері виробництва, логістики, експорту продукції. Усього було понад пів сотні учасників.
Учасники відвідали кілька підприємств на Чернігівщині, де безпосередньо мали змогу поспілкуватися з колегами в галузі. А саме відвідали кампанію, що займається виробництвом дитячих меблів, побачили лісопильне та стругальне виробництво та виробництво фанери та шпону.
«Зараз ми відновили свої потужності приблизно на 75 відсотків від довоєнного періоду. Але плануємо залучити й другу зміну. Сподіваємося, що ми повернемося на двозмінну працю. Адже на роботі у нас завжди гарні умови, в нас завжди тепло, гаряча вода. Тобто, працівники отримують комфорт та спокій», - розповів Сергій Сколобівець, директор компанії, де виготовляють меблі.
Сергій Сколобівець переконаний, що попри складі умови праці та діяльності, кожен з керівників повинен вірити в себе та своїх підлеглих.
«Все починається з кадрів, тому бажаю керівникам вірити у своїх працівників. Вони вірять у вас, а ви вірте в них. Разом – ви команда, тож усе зможете, усе здолаєте. Потрібно працювати і ще раз працювати, адже наша праця – це наш патріотизм», - додав пан Сергій
Також учасники мали змогу поспілкуватися з місцевою владою. Голова Корюківської громади Ратан Ахмедов наголосив:
«Такий обмін досвідом та обмін контактами, в першу чергу, зшивають Україну. Адже ти бачиш однодумців та партнерів. І ми розуміємо, що успіх сусіднього підприємства, громади чи області – це успіх України загалом. Адже усі ті, хто залишився в Україні та сплачує податки, це, без перебільшення, герої. Сьогодні на українському бізнесі українська оборона».
Основна місія, що ставить перед собою команда проєкту – це створити нові можливості для малого та середнього бізнесу.
«Бізнес в Україні сьогодні працює в нелегких умовах. А в прифронтових регіонах – ще більше труднощів. Тому ми ставимо собі за мету допомогти йому і знайти для МСП нові можливості.  А реальні зустрічі з колегами в галузі – це найкращий нетворкінг, це обмін інформацією та досвідом»,  -прокоментувала керівниця проєкту Леся Круп’як.

Нагадаємо, що стаді тур в сфері крафтового виробництва уже відбувся на Сумщині.
 

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.