Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 21:33:07

Агенція Expertise France готова підключитися до допомоги Чернігівщині

14.09.2023   11:25Агенцiя

«Чернігівщина відчула підтримку Франції майже відразу після звільнення області. Уже в червні минулого року область відвідала делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні паном де Понсеном.

    Згодом укладено Меморандум з регіоном Іль-де-Франс, налагоджено побратимські відносини між нашими містами та навіть громадами, реалізовано низку проєктів: від необхідної техніки, обладнання, матеріалів до готових конструкцій мостів. І це неоціненна підтримка», - зазначив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус під час зустрічі з представниками французької державної агенції з міжнародного технічного співробітництва Expertise France.
Агенція тісно співпрацює з державними установами Франції, а також з Європейським Союзом, щоб задовольнити потреби країн-партнерів, які бажають покращити державну політику, спрямовану на вирішення викликів. Для цього агентство координує та реалізує проєкти національного та регіонального масштабу за основними напрямками громадської діяльності. Expertise France реалізує понад 380 проєктів у 145 країнах.
    «Ми маємо досвід у проведені різного роду експертиз, що є стартом для будь-яких проєктів. Окрім того, є досвід грантової підтримки бізнесу, що актуально для прикордонної Чернігівщини», - зауважила директор програми «mAIDan Ukraine» Аліса Розанова.
Також представники делегації висловили зацікавленість побудови довготривалої співпраці з окремими громадами області.
    «І з цим допоможе Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Саме цей офіс сьогодні є одним з організаторів нашої зустрічі. Ця інституція має допомогти донорам допомагати області: координувати за потребами у громади», - акцентував В’ячеслав Чаус.
Принагідно французькі партнери оглянули обласний молодіжний центр та Чернігівську центральну районну лікарню. Обидві будівлі постраждали під час бойових дій на території області у 2022 році.



Головною метою відновлення будівлі молодіжного центру є створення хабу соціального партнерства для молоді з коворкінгом, виставковою і тренінговою залами та кінозалою.

Щодо районної лікарні – вкрай необхідно відновити поліклінічне відділення. Оскільки наразі лікарі змушені надавати всю необхідну допомогу населенню в будівлі стаціонару лікарні.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.
 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.